Till sidans huvudinnehåll

Räddningstjänsten uppmanar allmänheten att hålla sig inomhus

Senast uppdaterad: 23 februari 2024 klockan 11:38

Räddningstjänsten Storgöteborg uppmanar allmänheten i området att hålla sig inomhus på grund av den hårda blåsten. Takpannor, skyltar och andra lösa föremål kan flyga iväg och utgöra en fara.

krisinformation.se
Cyklar parkerade i snö

Bygga, bo och leva hållbart

I Göteborg ska det vara lätt att leva hållbart och göra val som är bra för klimatet. Hur vi lever, bor, bygger och renoverar påverkar miljön och människorna runt omkring oss. Därför finns regler och råd som vi måste följa och förhålla oss till.

Vattenläckor, elavbrott och andra störningar

Här hittar du länkar till information om elavbrott, vattenläckor och andra störningar. Du som bor i hyresrätt ska i de allra flesta fall kontakta din hyresvärd vid problem i din bostad.

Relaterad information

Bygga, bo och leva hållbart

Nyheter från nättidningen Vårt Göteborg

Bo och leva i Göteborg

Vatten som sprutar från en dricksvattenfontän.
Bygga, bo och leva hållbart

Spara vatten

Vatten är en förutsättning för allt liv, världens viktigaste livsmedel och en av våra stora klimatutmaningar. Ändå tar vi det för givet. Här hittar du tips på hur du sparar vatten.

Solceller på ett hus, illustration.
Bygga, bo och leva hållbart

Funderar du på att skaffa solceller?

Det finns flera saker som spelar in ifall du behöver söka bygglov för att montera solenergianläggningar såsom solceller, solpaneler eller solfångare.

Person slänger en plaststol på en återvinningscentral.
Bygga, bo och leva hållbart

Hitta återvinningscentraler

Här hittar du Göteborgs återvinningscentraler (ÅVC), deras öppettider, hur du hittar dit och information om vad du som privatperson kan lämna där.

Illustration av ett tvåplanshus på ett moln, inne i  huset är det ljust
Bygga, bo och leva hållbart

Vill du skaffa braskamin?

För att installera en braskamin, öppen spis eller kakelugn så behöver du göra en anmälan och invänta startbesked innan du börjar.

Blått hus i ett koloniområde.
Bygga, bo och leva hållbart

Hitta koloniområden och odlingslotter

Här hittar du information om de koloniområden och odlingslotter som finns i staden. Marken hyrs ut till föreningar som i sin tur hyr ut tomter till sina medlemmar. För att bli medlem kontaktar du någon av föreningarna

Två bilar står parkerade på en gata.
Bygga, bo och leva hållbart

Tvätta inte bilen på gatan

Tvätta inte bilen på gatan, gården eller p-platsen. Då hamnar oljerester, tungmetaller och andra kemikalier i mark, sjöar och hav. Här kan du läsa om hur du gör istället.

En stig som är omgiven av träd och buskar.
Bygga, bo och leva hållbart

Ansök om trädfällning

Om du vill ta ner ett träd som står på kommunal park-, natur- och trafikmark, behöver du fylla i och skicka in en blankett.

Bygga, bo och leva hållbart

Har du mycket trädgårdsavfall?

Undvik att elda ditt trädgårdsavfall i tätbebyggt område. Här kan du läsa om hur du kan ta hand om ditt trädgårdsavfall.

${loading}