Till sidans huvudinnehåll
Bröd, citron, kanelbulle, rödbeta, morötter, gurka och en tacosåsburk ligger på varandra, illustration.

Minska ditt matsvinn

Varje göteborgare slänger i snitt 15 kg mat per år – fullt ätbar mat. Det är ju inte klokt, eller hur? Göteborgs Stads mål är att matsvinnet ska halveras till 2030. För att lyckas behöver vi göra detta helhjärtat – gå ALL IN. Här finns massor av smarta tips för att minska svinnet.

Tips för att minska matsvinnet

Matsvinn uppstår i olika situationer och av olika anledningar. Därför har vi samlat många svinnenkla tips för allt ifrån hur du planerar till dess maten står på bordet, färdig att ätas. Och sedan slängas - eller?

Lär dig mer om matsvinn

Matsvinn är mat och dryck som skulle kunnat ätas eller drickas men som i stället slängs. Det är alltså inte ben, kärnor, kaffesump och annat matavfall som du inte kan äta.
${loading}