Till sidans huvudinnehåll
Två personer håller ett barn i handen och de promenerar i ett snötäckt parkområde .

Omsorg och stöd

I Göteborg vill vi att alla ska kunna leva ett tryggt och självständigt liv, oavsett förutsättningar eller ålder. Här hittar du information om hur kommunen kan hjälpa till när du har behov av omsorg, stöd och hjälp i vardagen.

Nyheter

Göteborgs Stad
2023-11-27

Sfi på öppna förskolan kan öka chansen till jobb

Göteborgs Stad var bland landets första kommuner att erbjuda sfi på öppna förskolan. Nu startar ett nationellt samverkansprojekt för att öka integrationen.

Husvägg med istappar en vinterdag
2023-11-24

Personer i hemlöshet får stöd i vinter

Inför den kalla vintern förbereder Göteborgs Stad och idéburen sektor för fler övernattningsplatser. Detta för att personer i hemlöshet inte ska behöva sova utomhus i kylan.

SRHR-busen med personal utanför
2023-11-20

SRHR-bussen besöker Huldas hus

Den 22 november, 6 och 13 december kommer Västra Götalandsregionens SRHR-buss till Huldas hus. Då kan kvinnor som saknar fast boende gå på ett kostnadsfritt drop-in-besök för att prata om sexuell häls…

Två leende damer tittar in i kameran
2023-11-16

Seniorer i Angered skapar egen mötesplats

Inflytande och delaktighet står i centrum när en ny mötesplats i Angereds centrum skapas av seniorerna själva och deras idéer.

Barn i en kompisgunga
2023-11-16

Tryggheten skiljer sig åt bland göteborgarna

Beroende på var du bor i Göteborg så upplevs tryggheten olika. Det visar siffror från flera rapporter som Göteborgs Stad har tagit fram.

Behöver du stöd?

En liten växt som har börjat gro.

Återansök om ekonomiskt bistånd

Om du har ett pågående ärende och har e-legitimation kan du återansöka om ekonomiskt bistånd via e-tjänsten på Mina sidor.

Två personer som pratar teckenspråk.

Hitta medborgarkontor

På medborgarkontoren får du hjälp att hitta rätt bland verksamheterna i Göteborgs Stad eller veta vilken myndighet du kan vända dig till i ett ärende.

Flera personer sitter runt ett bord och fikar

Socialt liv och aktiviteter för seniorer

I Göteborg finns olika möjligheter till rörelse och umgänge för seniorer. Här hittar du mötesplatser, lägerverksamhet och andra aktiviteter som stimulerar både hjärta och hjärna.

Två personer gör en high five i en idrottshall.

Jämför och välj daglig verksamhet

Här hittar du information om vilka dagliga verksamheter som finns i Göteborgs Stad. Du väljer daglig verksamhet tillsammans med din socialsekreterare.

Barn som blåser upp en ballong.

Hjälp till barn och unga

Här kan du som är barn, ungdom eller anhörig läsa om olika problem och diagnoser, var du kan få hjälp och stöd om du inte mår bra och vart du ska vända dig i en akut situation.

Framsidan på lokalen där Center mot hemlöshet finns

Center mot hemlöshet

Här samlar vi information som kan vara till hjälp för dig som lever i hemlöshet, riskerar att bli hemlös, som möter hemlöshet i ditt yrke eller som på annat sätt berörs av frågan.

illustration av ångest. Halva bilden är svar och andra halvan är

Hedersrelaterat våld och förtryck

Lever du eller någon i din närhet med hedersrelaterat våld och förtryck och behöver stöd och hjälp? Här hittar du information om vart du kan vända dig

En man och två barn håller upp händerna och tittar på en surfplatta.

Göteborgsjobb

Göteborgsjobb är till för dig som har varit arbetslös länge, är ny i Sverige eller har en intellektuell, neuropsykiatrisk, kognitiv eller psykisk funktionsnedsättning. Här hittar du mer information om vad Göteborgsjobb innebär.

${loading}