Till sidans huvudinnehåll
Tre personer av olika generationer som sitter runt ett bord i barnhöjd utomhus.

Omsorg och stöd

I Göteborg vill vi att alla ska kunna leva ett tryggt och självständigt liv, oavsett förutsättningar eller ålder. Här hittar du information om hur kommunen kan hjälpa till när du har behov av omsorg, stöd och hjälp i vardagen.

Aktuellt från Göteborgs Stad

Två unga människor i förkläden går bredvid varandra och pratar.
2023-05-19

Satsning på unga ska ge jobb direkt

Förvaltningen arbetsmarknad och vuxenutbildning har länge satsat på gruppen arbetslösa unga vuxna, för att stötta dem att komma in på den reguljära arbetsmarknaden. Nu har förvaltningen tagit fram kor…

Händer som målar en tavla med fingrarna
2023-05-12

Verk av kvinnor i hemlöshet visas upp på stadsbiblioteket

På Huldas hus för kvinnor i hemlöshet är kreativt arbete en viktig del av verksamheten. I utställningen Skapande från inre rum kan du se verk kvinnorna skapat med sin inre värld som inspiration.

Två personer står vid en busshållplats och tittar på en mobiltelefon.
2023-05-11

Nu söker vi fler kontaktpersoner!

Vill du hjälpa till med att bryta social isolering för personer med eller utan funktionsnedsättning? Då är du välkommen att ansöka om att bli kontaktperson. Vem vet, kanske får du en vän för livet?

Behöver du stöd?

En liten växt som har börjat gro.

Återansök om ekonomiskt bistånd

Om du har ett pågående ärende och har e-legitimation kan du återansöka om ekonomiskt bistånd via e-tjänsten på Mina sidor.

Två personer som pratar teckenspråk.

Hitta medborgarkontor

På medborgarkontoren får du hjälp att hitta rätt bland verksamheterna i Göteborgs Stad eller veta vilken myndighet du kan vända dig till i ett ärende.

Person som dj:ar, illustration.

Hälsofrämjande och förebyggande för seniorer

Vi vill ge dig som senior goda förutsättningar för ett gott åldrande och en meningsfull vardag. Därför erbjuder vi bland annat praktisk och rådgivande service i form av fixartjänst och syninstruktörer, enskilda stödsamtal genom anhörigstöd och mycket mer.

Två personer gör en high five i en idrottshall.

Jämför och välj daglig verksamhet

Här hittar du information om vilka dagliga verksamheter som finns i Göteborgs Stad. Du väljer daglig verksamhet tillsammans med din socialsekreterare.

Barn som blåser upp en ballong.

Hjälp till barn och unga

Här kan du som är barn, ungdom eller anhörig läsa om olika problem och diagnoser, var du kan få hjälp och stöd om du inte mår bra och vart du ska vända dig i en akut situation.

Framsidan på lokalen där Center mot hemlöshet finns

Center mot hemlöshet

Här samlar vi information som kan vara till hjälp för dig som lever i hemlöshet, riskerar att bli hemlös, som möter hemlöshet i ditt yrke eller som på annat sätt berörs av frågan.

illustration av ångest. Halva bilden är svar och andra halvan är

Hedersrelaterat våld och förtryck

Lever du eller någon i din närhet med hedersrelaterat våld och förtryck och behöver stöd och hjälp? Här hittar du information om vart du kan vända dig

En man och två barn håller upp händerna och tittar på en surfplatta.

Göteborgsjobb

Göteborgsjobb är till för dig som har varit arbetslös länge, är ny i Sverige eller har en intellektuell, neuropsykiatrisk, kognitiv eller psykisk funktionsnedsättning. Här hittar du mer information om vad Göteborgsjobb innebär.

${loading}