Till sidans huvudinnehåll
Barn gungar, landshövdingehus i bakgrunden

Omsorg och stöd

I Göteborg vill vi att alla ska kunna leva ett tryggt och självständigt liv, oavsett förutsättningar eller ålder. Här hittar du information om hur kommunen kan hjälpa till när du har behov av omsorg, stöd och hjälp i vardagen.

Hitta socialkontor

Vänd dig till socialkontoret i ditt stadsdelsområde om du själv eller någon närstående behöver stöd. Du kan också höra av dig om du misstänker att ett barn far illa.

Relaterad information

Ett barn och en vuxen man har kuddkrig

Gör en insats för barn och unga som behöver stöd

Kan du öppna ditt hem eller dela med dig av din tid? Genom att bli ett familjehem i Göteborg kan du göra verklig skillnad i ett barns liv. Bilden kommer från Socialstyrelsen.

Aktuellt från omsorg och stöd

En person sitter i en soffa och tittar på sin mobil.

Göteborg behöver 400 nya bostäder med särskild service

2024-03-05

140 personer väntar idag på att få flytta till ett boende i Göteborg. De kommande fem åren behövs 400 nya BMSS-lägenheter.

Två tecknade personer håller om varandra.

Vårens program för anhörigstöd ute nu

2024-01-25

Att vara anhörig till någon med demenssjukdom, missbruk, beroende eller funktionsnedsättning kan innebära att man har en jätteviktig roll. Men även anhöriga kan behöva stöd för att hantera vardagen.

Porträttbild på Milad som står mot en röd trävägg.

Milad har fått sitt första fasta jobb i Göteborgs Stad

2024-01-10

Milad Jafari kom till Göteborg som 18-åring 2015 och sökte trygghet och stabilitet. Idag är det han som ger trygghet till andra och ser till att vara till hands och stötta dem som behöver.

Behöver du stöd?

En liten växt som har börjat gro.

Återansök om ekonomiskt bistånd

Om du har ett pågående ärende och har e-legitimation kan du återansöka om ekonomiskt bistånd via e-tjänsten på Mina sidor.

Två personer som pratar teckenspråk.

Hitta medborgarkontor

På medborgarkontoren får du hjälp att hitta rätt bland verksamheterna i Göteborgs Stad eller veta vilken myndighet du kan vända dig till i ett ärende.

Flera personer sitter runt ett bord och fikar

Socialt liv och aktiviteter för seniorer

I Göteborg finns olika möjligheter till rörelse och umgänge för seniorer. Här hittar du mötesplatser, lägerverksamhet och andra aktiviteter som stimulerar både hjärta och hjärna.

Två personer gör en high five i en idrottshall.

Jämför och välj daglig verksamhet

Här hittar du information om vilka dagliga verksamheter som finns i Göteborgs Stad. Du väljer daglig verksamhet tillsammans med din socialsekreterare.

Barn som blåser upp en ballong.

Hjälp till barn och unga

Du som är barn eller ungdom har rätt till en trygg uppväxt och att må bra. Här kan du läsa mer om var du kan vända dig för att få hjälp eller stöd.

Framsidan på lokalen där Center mot hemlöshet finns

Center mot hemlöshet

Här samlar vi information som kan vara till hjälp för dig som lever i hemlöshet, riskerar att bli hemlös, som möter hemlöshet i ditt yrke eller som på annat sätt berörs av frågan.

illustration av ångest. Halva bilden är svar och andra halvan är

Hedersrelaterat våld och förtryck

Lever du eller någon i din närhet med hedersrelaterat våld och förtryck och behöver stöd och hjälp? Här hittar du information om vart du kan vända dig

En man och två barn håller upp händerna och tittar på en surfplatta.

Göteborgsjobb

Göteborgsjobb är till för dig som har varit arbetslös länge, är ny i Sverige eller har en intellektuell, neuropsykiatrisk, kognitiv eller psykisk funktionsnedsättning. Här hittar du mer information om vad Göteborgsjobb innebär.

${loading}