Till sidans huvudinnehåll
Två kvinnor pratar med varandra på Landala Torg

För dig som vill hjälpa andra

Vill du göra något meningsfullt som kan glädja både andra och dig själv? Som frivillig kan du göra en betydelsefull insats och kanske själv få en ny vän. Vissa uppdrag får du arvode för.

Frivilligcentraler

Det krävs inte mycket för att skapa goda stunder i vardagen. Du kanske vill ha någon att fika eller gå på promenader med, eller hjälp med att lära dig hur datorn fungerar. På frivilligcentralen kan du träffas och skapa tillsammans med andra.

Bli volontär för seniorer

Som volontär kan du göra en betydelsefull insats, till exempel på en mötesplats för seniorer. Volontärverksamhet är en del av Göteborgs Stads folkhälsoarbete och vi samverkar med civilsamhället. Volontärinsatser är frivilliga och utgår från dina intressen.

Bli kontaktperson

En kontaktperson kan fungera som en vuxen vän och medmänniska som hjälper dig att bryta social isolering. Det kan handla om att ta gemensamma promenader, fika tillsammans eller andra aktiviteter och intressen som passar för just er.

Relaterad information

Fredagsmys - Två personer äter ur en skål med popcorn
Omsorg och stöd

Familjehem

Familjehem är vanliga familjer som tar hand om barn och ungdomar som inte kan bo hos sina föräldrar. Du kan bo i lägenhet mitt i stan eller en villa på landet, vara ensamstående, gift eller sambo. Ha egna barn eller inga barn. Det som krävs är en trygg livssituation, tid och engagemang.

Två personer som tittar i en sagobok
Omsorg och stöd

Kontaktfamilj

En kontaktfamilj tar emot ett barn eller ett syskonpar i sitt hem vanligtvis var tredje helg och en vecka på sommaren. Uppdragen som kontaktfamilj kan se väldigt olika ut och därför behöver vi också trygga vuxna med olika styrkor som vill bli extrafamilj till någon annans barn.

Flera personer plockar äpplen högt upp i ett äppelträd
Omsorg och stöd

Stödfamilj

Du som har ett barn eller en ungdom med en funktionsnedsättning kan ha möjlighet att få hjälp av en stödfamilj. En stödfamilj tar emot barnet i sitt hem en helg per månad och oftast en vecka under sommaren. Genom stödfamiljen får familjen avlastning och barnet får miljöombyte och träning i sociala situationer.

Två personer tittar på ett papper
Omsorg och stöd

God man, förvaltare, förmyndare

En god man eller förvaltare företräder personer som behöver hjälp med att bevaka sina juridiska, ekonomiska och personliga intressen. Genom att engagera dig som god man gör du en viktig insats för den som har svårt att klara sin vardag själv.

Generationsmöten i Centrum

Generationsmöten ger människor i alla åldrar förutsättningar att mötas genom att delta i olika aktiviteter.

${loading}