Till sidans huvudinnehåll

Det råder eldningsförbud

Senast uppdaterad: 1 juni 2023 klockan 15:16

Göteborgs Stad har infört eldningsförbud för all eldning och grillning i skog och markområden som ligger så nära skog att elden lätt kan spridas dit. Eldningsförbudet gäller från 1 juni klockan 15.00 och tills vidare.

Förbjudet att elda i skog och mark inom kommunen
Tre person står kring ett litet växthus som är fyllt av gröna blad.

Bygga, bo och leva hållbart

I Göteborg ska det vara lätt att leva hållbart och göra val som är bra för klimatet. Hur vi lever, bor, bygger och renoverar påverkar miljön och människorna runt omkring oss. Därför finns regler och råd som vi måste följa och förhålla oss till.

Vattenläckor, elavbrott och andra störningar

Här hittar du länkar till information om elavbrott, vattenläckor och andra störningar. Du som bor i hyresrätt ska i de allra flesta fall kontakta din hyresvärd vid problem i din bostad.

Nyheter från nättidningen Vårt Göteborg

Eld med symbolen för förbud ovanpå, illustration
2023-06-01

Eldningsförbud i Göteborg från 1 juni

Göteborgs Stad inför eldningsförbud i skog och mark i hela kommunen från den 1 juni klockan 15. Det beror på att det är mycket torrt i skog och mark. Eldningsförbudet gäller tills vidare.

En pollinerande insekt i en ljusblå blomma bland andra blå och rosa blommor och stensättning. I bakgrunden en upphöjd brunn. Foto: Lo Birgersson
2023-05-19

Fira biologiska mångfaldens dag för livet på jorden

Måndag 22 maj är det internationella dagen för biologisk mångfald. Dagen har instiftats av FN för att uppmärksamma betydelsen av biologisk mångfald för livet på jorden.

Person står vid tre öppna soptunnor och släpper ner något i den mellersta.
2023-05-17

Från 2025 får Göteborgs villaägare tre kärl för återvinning och avfall

Nästa år tar kommunerna över ansvaret för att samla in förpackningar från hushållen. Från 2027 ska alla också kunna lämna sina förpackningar där man bor.

Bo och leva i Göteborg

Vatten som sprutar från en dricksvattenfontän.
Bygga, bo och leva hållbart

Spara vatten

Vatten är en förutsättning för allt liv, världens viktigaste livsmedel och en av våra stora klimatutmaningar. Ändå tar vi det för givet. Här hittar du tips på hur du sparar vatten.

Solceller på ett hus, illustration.
Bygga, bo och leva hållbart

Funderar du på att skaffa solceller?

Det finns flera saker som spelar in ifall du behöver söka bygglov för att montera solenergianläggningar såsom solceller, solpaneler eller solfångare.

Person slänger en plaststol på en återvinningscentral.
Bygga, bo och leva hållbart

Hitta återvinningscentraler

Här hittar du Göteborgs återvinningscentraler (ÅVC), deras öppettider, hur du hittar dit och information om vad du som privatperson kan lämna där.

Illustration på jordglob, tumme upp och statistik.
Bygga, bo och leva hållbart

Ska du bygga altan, terrass eller uteplats?

Är du i tankarna att bygga en altan? Ta reda på om du behöver bygglov eller inte.

Blått hus i ett koloniområde.
Bygga, bo och leva hållbart

Hitta koloniområden och odlingslotter

Här hittar du information om de koloniområden och odlingslotter som finns i staden. Marken hyrs ut till föreningar som i sin tur hyr ut tomter till sina medlemmar. För att bli medlem kontaktar du någon av föreningarna

Två bilar står parkerade på en gata.
Bygga, bo och leva hållbart

Tvätta inte bilen på gatan

Tvätta inte bilen på gatan, gården eller p-platsen. Då hamnar oljerester, tungmetaller och andra kemikalier i mark, sjöar och hav. Här kan du läsa om hur du gör istället.

En stig som är omgiven av träd och buskar.
Bygga, bo och leva hållbart

Ansök om trädfällning

Om du vill ta ner ett träd som står på kommunal park-, natur- och trafikmark, behöver du fylla i och skicka in en blankett.

Bygga, bo och leva hållbart

Har du mycket trädgårdsavfall?

Undvik att elda ditt trädgårdsavfall i tätbebyggt område. Här kan du läsa om hur du kan ta hand om ditt trädgårdsavfall.

${loading}