Till sidans huvudinnehåll

Här lämnar hushåll avfall

Det mesta av ditt avfall ska du inte slänga i de vanliga soporna. Det ska sorteras och lämnas till återvinning. I Göteborg finns ett väl utbyggt nät med återvinningsstationer, miljöstationer och återvinningscentraler.

Kretsloppsparken Alelyckan

I Kretsloppsparken Alelyckan finns förutom en återvinningscentral tre olika försäljningsställen som drivs av Återbruket, Returhuset och Stadsmissionen. Tillsammans erbjuder de ett brett utbud av second hand-varor. Det är det perfekta stället för den som vill hitta prisvärda varor och samtidigt spara på jordens resurser.

Samlaren - lämna farligt avfall i butik

Säkerhetsskåpet Samlaren är specialgjort för insamling av smålampor, småbatterier och några andra sorters farligt avfall i butiker. Samlaren finns i ett antal större butiker i Göteborg.

Sortera avfall i flerbostadshus

Det blir allt vanligare att förvaltare av flerbostadshus erbjuder sortering i fastigheten. Många har möjlighet att sortera ut matavfallet, och ofta finns det även insamling av tidningar, förpackningar, batterier och glödlampor. Det går också att beställa hämtning av grovavfall och vissa förpackningar hemma.

Södra skärgården

Här kan du som bor i Södra skärgården se var du kan lämna ditt avfall.

Få ditt grovavfall hämtat hemma

Vår hämta-hemma-tjänst är en service för dig som vill få ditt grovavfall hämtat hemma, inklusive bärhjälp, mot en fast taxa. Tjänsten kan användas både av dig som bor i lägenhet och dig som bor i villa, men den är också till för ägare av flerbostadshus och för samfälligheter.

Få dina förpackningar hämtade hemma

Du som privatperson kan beställa gratis hämtning av pappers-, plast- och metallförpackningar hemma vid dörren genom företaget TMR, Tailor-Made Responsibility. Tjänsten kan användas både av dig som bor i lägenhet och av dig som bor i villa, men är inte tillgänglig för dig som bor i Södra skärgården.
${loading}