Till sidans huvudinnehåll
Två personer slänger skräp på en återvinningscentral

Avfall och återvinning

Sophämtning är en del av vardagen som måste fungera året runt. När du sorterar dina sopor sparar du på jordens resurser. En mjölkkartong kan bli en pizzakartong. Matavfall blir biogas och gödsel. Tillsammans med dig arbetar vi också för att minska avfallet.

I fokus just nu

Bröd, citron, kanelbulle, rödbeta, morötter, gurka och en tacosås, illustraiton.
Bygga, bo och leva hållbart

Tips för att minska matsvinnet

Matsvinn uppstår i olika situationer och av olika anledningar. Därför har vi samlat många svinnenkla tips för allt ifrån hur du planerar till dess maten står på bordet, färdig att ätas. Och sedan slängas - eller?

Enklare återvinning

Återvinningscentral på en pråm i älven.

Här stannar återvinningspråmen

Du som bor i närheten av älven behöver inte ta bilen till en återvinningscentral. Den kommer till dig i form av en pråm med containrar som lägger till vid fyra kajer mellan Älvsborgsbron och Götaälvbron. Kolla in vilka tider den stannar nära dig!

Två personer står vid en lastbil som har texten

Farligt avfallbilen

Du kan lämna ditt farliga avfall och mindre el- och elektronikprodukter till farligt avfallbilen. Här kan du läsa om var farligt avfallbilen stannar och vad du kan lämna till den. Du kan också registrera dig för att få sms när farligt avfallbilen kommer!

Person slänger skräp på en återvinningscentral.

Beställ ÅVC-kort för dig som är privatperson

Har du ett giltigt körkort kan du som privatperson använda dig av det för att komma in på våra återvinningscentraler. Har du inget giltigt körkort behöver du ett ÅVC-kort för att komma in. Beställ det på denna sida så skickar vi hem det till dig inom fem arbetsdagar.

${loading}