Till sidans huvudinnehåll

Fastighetsnära insamling av förpackningar i Göteborg


Från 2027 ska alla göteborgare ha möjlighet att lämna sina använda förpackningar till återvinning i närheten av där man bor. Detta kallas för fastighetsnära insamling av förpackningar. Här finns information om hur det fungerar i dag och hur det kommer att fungera om några år i Göteborg.

Nya kärl till småhus för insamling av förpackningar

Fastighetsnära insamling för småhus kommer att införas succesivt i Göteborg mellan 2025 och 2027. Villor och radhus kommer då, som standard, att få nya kärl med flera fack för att i dessa kunna sortera olika slags förpackningar.

Så här införs fastighetsnära insamling för villaägare

Detta behöver ägare och förvaltare av flerbostadshus göra

Ägare och förvaltare till flerbostadshus som inte redan har insamling av förpackningar i eller i närheten av fastigheten behöver börja planera för det och teckna avtal med en godkänd entreprenör som kan hämta de insamlade förpackningarna.

Fastighetsnära insamling av förpackningar för flerbostadshusägare

Så fungerar insamlingen för dig som bor i flerbostadshus

Allt fler hyresgäster och boenden i bostadsrättförening i Göteborg har fastighetsnära insamling. Om din fastighetsägare ännu inte har infört fastighetsnära insamling är det bra om du säger till din hyresvärd eller din bostadsrättsförening att du önskar det.

Sortera avfall i flerbostadshusKontakta Kretslopp och vattens kundservice om du har frågor

Öppettider

Telefon och e-post

Telefon
031-368 27 00
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Söker du en specifik tjänsteperson ringer du:

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)

Besöksadress

Gamlestadsvägen 317

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[12.011742272127824,57.75619903235914] }, "properties":{ "title":"Förvaltningen Kretslopp och vattens kundservice", "content":"Gamlestadsvägen 317" } }]

Postadress

Box 123
424 23 Angered

${loading}