Till sidans huvudinnehåll
Ett äpple på en hög med böcker

Förskola och utbildning

Göteborg är en framtidsinriktad kunskapsstad. Vi uppmuntrar lust och kreativitet, och ger människor möjlighet till utveckling. Här hittar du alla tjänster och möjligheter som kommunen erbjuder, från förskola till vuxenutbildning.

Relaterad information

Förskola och utbildning

Ansök till förskola här!

Du kan ansöka om en plats på förskola eller i familjedaghem tidigast sex månader innan ditt barn behöver platsen. Barnet kan få en plats tidigast från ett års ålder.

Förskola och utbildning

Träffa förskole- och grundskoleförvaltningen på bokmässan den 28 september

Torsdagen den 28 september har vi föreläsningar och seminarier om bland annat hur vi kan få fler barn och unga att läsa, utveckla barn och ungas språk, samt hur vi möter barn och unga i en värld av desinformation.

Förskola och utbildning

Hitta gymnasieskola

Här kan du se vilka gymnasieskolor som finns i Göteborg, läsa mer om dem och hitta en utbildning som passar just dig. Det finns både kommunala och fristående gymnasieskolor.

Förskola och utbildning

Studera på ditt sätt

Saknar du kurser från gymnasiet för att kunna söka till din drömutbildning? Eller vill du bredda din kompetens inom ett yrke? På komvux i Göteborg finns alla möjligheter att komplettera dina gymnasiebetyg - på ditt sätt. Hitta din studieform: på plats, på heltid, på deltid eller på distans.

${loading}