Till sidans huvudinnehåll
En glad kvinna med glasögon som tittar in i kameran

Vuxenutbildning

Göteborgs Stad erbjuder olika typer av utbildningar för vuxna. Du kan läsa in grundskolan och gymnasiet, läsa svenska för invandrare, gå en yrkesutbildning, lärlingsutbildning eller utbilda dig till ett yrke på Yrkeshögskolan.

Yrkeshögskola

Göteborgs Stad har en egen skola för högre yrkesutbildning - Yrgo. På Yrgo kan du utbilda dig till ett yrke inom ett flertal områden. Yrgo erbjuder även företag och organisationer både längre utbildningar och kortare kurser.

I fokus

Ett kaosartat konditorikök där en man står och skyfflar mjöl i en cementblandare och kvinnan bredvid hon försöker dekorera en tårta.

Vi hjälper dig att hitta rätt i karriären

En intressant utbildning, ett jobb du trivs med eller en bra relation. När det känns rätt blir allt lättare. När du träffar oss utgår vi från dig för att se vad som passar just dig i arbetslivet. Om det krävs en utbildning har vi hundratals att välja mellan. Det går vi igenom när du kommer hit.

Fem glada personer som sitter i ett bibliotek framför en dator. Två personer gör ”high-five”.

Plugga på komvux

Det ska vara enkelt att plugga, oavsett din bakgrund och vilket mål du har. Du kanske vill slutföra eller komplettera dina studier, gå en yrkesutbildning eller lära dig svenska. Vi har också utbildningar som är särskilt anpassade för dig som har en funktionsnedsättning.

En kvinna och en man studerar svenska för invandrare vid ett bord.

Svenska för invandrare, sfi

Sfi ger dig grundläggande kunskaper i svenska och om det svenska samhället. Du får också lära dig att använda datorn som hjälpmedel när du lär dig svenska. Du kan oftast kombinera dina studier i sfi med andra kurser på grundläggande eller gymnasial nivå. Efter sfi kan du fortsätta att läsa svenska som andraspråk på grundläggande eller gymnasial nivå.

Tre personer i en skolkorridor. Två personer gör ett handslag.

Anpassad utbildning för vuxna

Anpassad utbildning för vuxna är till för dig som har fyllt 20 år och har inlärningssvårigheter som beror på intellektuell funktionsnedsättning eller förvärvad hjärnskada. Detta är en del av den kommunala vuxenutbildningen (komvux).

${loading}