Till sidans huvudinnehåll

Goteborg.se ligger nere på söndag 16 juni kl. 9-15

Senast uppdaterad: 14 juni 2024 klockan 10:33

På söndag 16 juni utför vi underhåll på goteborg.se. Det innebär att goteborg.se ligger nere ungefär klockan 9-15, men det kan bli klart tidigare. Vi hoppas att det inte skapar problem för dig och att du har möjlighet att besöka webbplatsen en annan tid.

En glad kvinna med glasögon som tittar in i kameran

Vuxenutbildning

Göteborgs Stad erbjuder olika typer av utbildningar för vuxna. Du kan läsa in grundskolan och gymnasiet, läsa svenska för invandrare, gå en yrkesutbildning, lärlingsutbildning eller utbilda dig till ett yrke på Yrkeshögskolan.

Göteborgs Stad har beslutat att säga upp avtalen med skolor som har kurser inom svenska för invandrare, sfi och på grundläggande nivå

27 mars 2024

Det här betyder att du kanske måste byta till en annan skola efter sommaren. Du behöver inte söka en ny skola själv, din plats i kursen är säker. Om du behöver byta skola kommer vi att ordna allt åt dig, och se till att din övergång till en ny skola blir så smidig som möjligt.

Läs mer om hur du blir påverkad.

I fokus

Ett kaosartat konditorikök där en man står och skyfflar mjöl i en cementblandare och kvinnan bredvid hon försöker dekorera en tårta.

Vi hjälper dig att hitta rätt i karriären

Vi utgår från dig för att se vad vilket jobb eller utbildning som passar just dig. När det känns rätt blir allt lättare. Om det krävs en utbildning har vi hundratals att välja mellan. Det går vi igenom när du kommer hit.

Två glada fastighetsvärdar.

Läs en yrkesutbildning

Utbilda dig för morgondagens arbetsmarknad! Komvux erbjuder dig yrkesvägar inom många olika yrkesområden.

En kvinna och en man studerar svenska för invandrare vid ett bord.

Svenska för invandrare, sfi

Sfi ger grundkunskaper i svenska och det svenska samhället Du kan ofta kombinera sfi med kurser på olika nivåer. Efter sfi finns möjlighet att fortsätta med svenska som andraspråk.

Tre personer i en skolkorridor. Två personer gör ett handslag.

Anpassad utbildning för vuxna

Anpassad utbildning för vuxna är till för dig som har fyllt 20 år och har inlärningssvårigheter som beror på intellektuell funktionsnedsättning eller förvärvad hjärnskada.

${loading}