Till sidans huvudinnehåll
Person med dator sitter vid ett bord och skrattar tillsammans med två andra personer.

När du studerar på komvux

Under studierna kan du behöva stöd för att nå bästa resultat, oavsett om det gäller anpassning för att möta olika utmaningar eller att förbättra din studieteknik. Här hittar du information om rätt till delaktighet och inflytande i din utbildning.

Kurslitteratur och kostnader

Vid kursstart får du information om kurslitteratur, som du vanligen köper själv. Tänk på att du kan använda begagnade böcker. Yrkesutbildningar kan ha fler kostnader som du måste betala, men undervisningen är gratis.

Plugga smart för att lyckas

För att lyckas i skolan behöver du plugga smart. Genom att använda bra studietekniker och planera din tid, kan du maximera ditt lärande och nå dina mål. Nyckeln är en tydlig studieplan.

Stöd under dina studier

När du är mitt uppe i dina studier är det viktigt att komma ihåg att du inte är ensam. Det finns personal på skolan som kan stötta dig gällande studiefrågor, personliga utmaningar eller andra bekymmer.

Här kan du sitta och studera

Saknar du studiero hemma? Barn som leker, hemmets rutiner, ljud från gatan eller sysslor som att städa, tvätt eller laga mat? Då behöver du leta upp en plats som ger dig möjlighet att få lugn och hitta ett bra fokus.

Elevinflytande

Som elev har du rätt till delaktighet och inflytande i din utbildning och arbetsmiljö. Tillsammans med andra elever kan ni hålla möten och organisera er. Varje skola ska aktivt arbeta för elevers inflytande.

Byte av skola

Om du av någon anledning behöver byta skola under dina studier ska du alltid kontakta skolan du går på.

Hitta komvux

Här hittar du alla skolor som bedriver komvux på grundskole- och gymnasienivå, svenska för invandrare, yrkesutbildningar eller lärvux – anpassad vuxenutbildning.

I fokus

Vuxna i lärande

Vuxna i lärande (ViL) är biblioteksservice för dig som är vuxen och studerar på grundläggande nivå, och för pedagoger inom Vuxenutbildningen Göteborg. Vi erbjuder bland annat läxhjälp, tillgång till studiedatorer, språkcaféer, bokcirklar, bokprat och workshops.

${loading}