Till sidans huvudinnehåll

Här kan du sitta och studera

Saknar du studiero hemma? Barn som leker, hemmets rutiner, ljud från gatan eller sysslor som att städa, tvätt eller laga mat? Då behöver du leta upp en plats som ger dig möjlighet att få lugn och hitta ett bra fokus.

Det är skolans och ytterst huvudmannens ansvar att skapa trygghet och studiero. Med studiero menas att det finns goda förutsättningar för eleverna att koncentrera sig på undervisningen. För att du ska klara av din utbildning är det viktigt att du får lugn och fokuserat lärande även efter skoltid. Som elev på skolan kan du prata med din lärare och skolans expedition för att få veta var det finns bra studieplatser för dig.

Studiehallar

De flesta skolor har studiehallar med datorer. Det är vanligt att studiehallen bemannas av olika lärare på olika tider. Hör efter med din skola vad som gäller och vilka tider som är aktuella, Det kan också finnas andra studieplatser i lokalerna där det finns möjlighet att studera fokuserat, enskilt eller i grupp. 

Bibliotek

Många elever väljer att sitta och studera i biblioteken i Göteborg. Där har du tillgång till datorer och kan surfa gratis på bibliotekens trådlösa nätverk. Du kan också skriva ut eller skanna dokument. Hitta ett bibliotek nära dig.

Utomhus

Om vädret tillåter kan du försöka studera utomhus i en park där du kan finna lugn och ro. Slottsskogen, Botaniska och Trädgårdsföreningen erbjuder stora grönytor, där finns flera bänkar eller om du tar med en egen filt. 

Kaféer och hotellentréer

Kaféer och hotellentréer erbjuder ofta en lugn och avkopplande atmosfär där du kan sitta och plugga inför ett prov eller skriva en uppsats. 

Kontakta arbetsmarknad och vuxenutbildning

Har du synpunkter eller frågor om vuxenutbildning så kan du kontakta arbetsmarknad och vuxenutbildning.

Öppettider

För frågor om vuxenutbildning

Telefon
031-368 30 00
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Besöksadress

Brogatan 4

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[11.955524679337568,57.70101050886716] }, "properties":{ "title":"Arbetsmarknad och vuxenutbildning - Brogatan 4", "content":"Brogatan 4" } }]

Postadress

Arbetsmarknad och vuxenutbildning
402 29 Göteborg

${loading}