Till sidans huvudinnehåll

Studera på ditt sätt

Behöver du komplettera gymnasiebetyg för drömutbildningen eller utöka din yrkeskompetens? På komvux i Göteborg finns alla möjligheter att komplettera dina gymnasiebetyg - på ditt sätt.

Välj en studieform som passar dig

Det finns olika typer av studieformer och det viktigaste är att hitta ett sätt som passar dig och dina behov bäst för att nå dina mål.

Kombinera jobb med studier

Att kombinera jobb med studier inom vuxenutbildning kan vara en utmaning, men med rätt planering och organisation är det fullt möjligt.

Så lyckas du med studier på distans

Studera på distans erbjuder möjligheter att anpassa dina studier till din personliga tidtabell. Det kräver dock självdisciplin och rutin. Här hittar du viktig information som kan hjälpa dig på vägen.

Stöd och anpassning

Behöver du stöd eller anpassningar i dina studier på grund av läs- och skrivsvårigheter, svårt med matematik eller koncentrationssvårigheter? Resursteamet kan hjälpa dig att kartlägga och formulera ditt stödbehov.

Du och din studieekonomi

Att balansera privatekonomin under studier är utmanande, men det finns ekonomisk hjälp att få. Läs mer om dina alternativ för en tryggare och hållbar ekonomi under studietiden.

Olika sätt att studera på en yrkesutbildning

Det finns flera sätt att studera yrkesutbildning på. Du kan till exempel studera i klassrum, hemifrån, komplettera med kurser, lära dig på en arbetsplats, kombinera med svenska eller validera yrkeskompetens.

Hjälp för dig som ska läsa matematik

Förbättra dina kunskaper i matematik med vår preparandkurs. Kursen är anpassad för dig som behöver repetera kunskaper från lägre nivåer.
${loading}