Till sidans huvudinnehåll
Flicka på gården framför en förskola.

Förskola och pedagogisk omsorg

Du som har barn mellan ett och fem år kan välja mellan förskola och pedagogisk omsorg av dagbarnvårdare. Förskolan ska vara en rolig, trygg och lärorik tid för hela familjen. Här kan du läsa om vad Göteborgs Stads förskolor och pedagogisk omsorg av dagbarnvårdare erbjuder ditt barn och dig.

Hitta förskolor

Förskolan riktar sig till barn från ett år till de börjar i förskoleklass. Här finns kontaktuppgifter till alla förskolor i Göteborg - både kommunala och fristående.

Tillsyn av förskolor

Här kan du läsa mer om den tillsyn som Göteborgs Stad gör av fristående förskolor och enskild pedagogisk omsorg (dagbarnvårdare). Tillsynen genomförs för att försäkra sig om att de fristående verksamheterna bedrivs på ett sätt som möter de ställda kraven på verksamheten. Skolinspektionen ansvarar för tillsynen av de kommunala förskolorna.

Aktuellt i förskolan

Här hittar du nyheter från förskoleförvaltningens verksamheter. Vi varvar reportage som berättar om barnens vardag i förskolan med information om vad som är på gång hos oss.

Nyheter

En strand med cyklar och blå himmel.

Öppettider för öppna förskolan sommaren 2024

2024-05-20

Under veckorna 27–28 och 31–32 har några av de öppna förskolorna i Göteborgs Stad sommaröppet. Veckorna 29–30 är all verksamhet semesterstängd.

Ett barn är nyfiket på en ficka i en polis uniform. Ett annat barn tittar nyfiket på strax bakom.

Besök på förskolor ökar barnens tillit till polisen

2024-02-28

I Frölunda-Tynnered samverkar fyra förskolor med områdespoliser som kommer på besök regelbundet. Samarbetet startade hösten 2022 på initiativ av rektorer och har gett goda resultat.

Flera barn står utomhus och målar regnbågar på en uppspänd duk.

Fler nyheter från våra verksamheter

2023-11-26

Här hittar du nyheter från förskoleförvaltningen. Vi varvar reportage som berättar om barnens vardag i förskolan med information om vad som är på gång hos oss.

Relaterad information

Två barn sitter på golvet. En pedagog visar upp en skylt.
Kommun och politik

Läs mer om förskoleförvaltningen

Göteborgs förskoleförvaltning ansvarar för de kommunala förskolorna, pedagogisk omsorg och öppna förskolorna. Här hittar du information om organisationen.

Förskola och utbildning

Rätt och fel om förskolan

Det sprids falska påståenden om förskolan. På den här sidan hittar du information om vilka rykten som sprids, och information om hur vi arbetar i förskolan.

Relaterad information

Företag och organisationer

Driva fristående förskola och enskild pedagogisk omsorg

Fristående förskola, fritidshem eller pedagogisk omsorg (familjedaghem) måste uppfylla flera krav för att få starta och bedrivas. Här kan du läsa om hur du ansöker, hur du anmäler ny ägar- och ledningskrets, vilka villkor som ställs på dig som huvudman och hur tillsyn bedrivs.

Jobba i Göteborgs Stad

Jobba i förskola

På förskoleförvaltningen kan du söka jobb som barnskötare, förskollärare, administratör, lokalvårdare och många fler yrken. Under rubriken Jobba i Göteborgs Stad kan du hitta lediga jobb och berättelser där några av våra medarbetare beskriver sitt arbete.

${loading}