Till sidans huvudinnehåll
Flicka på gården framför en förskola.

Förskola och pedagogisk omsorg

Du som har barn mellan ett och fem år kan välja mellan förskola och pedagogisk omsorg (familjedaghem). Förskolan ska vara en rolig, trygg och lärorik tid för hela familjen. Här kan du läsa om vad Göteborgs Stads förskolor och familjedaghem erbjuder ditt barn och dig.

Hitta förskolor

Förskolan riktar sig till barn från ett år till de börjar i förskoleklass. Här finns kontaktuppgifter till alla förskolor i Göteborg - både kommunala och fristående.

Hitta öppen förskola

Öppna förskolan är en mötesplats för familjer. Barn 0-6 år och deras vårdnadshavare eller annan vuxen är välkommen hit för att leka, skapa eller sjunga. Det är gratis och det är bara att komma hit.

Tillsyn av förskolor

Här kan du läsa mer om den tillsyn som Göteborgs Stad gör av fristående förskolor och enskild pedagogisk omsorg. Tillsynen genomförs för att försäkra sig om att de fristående verksamheterna bedrivs på ett sätt som möter de ställda kraven på verksamheten. Skolinspektionen ansvarar för tillsynen av de kommunala förskolorna.

Aktuellt i förskolan

En hand som är full av målarfärg i regnbågens mönster.
2023-09-22

Välkommen till regnbågstider på öppna förskolan

Vet du om att vi har regnbågstider på öppna förskolan? Regnbågstiderna välkomnar familjer där någon familjemedlem identifierar sig som hbtqi-person.

En monter på Bokmässan med några lampor i förgrunden
2023-09-15

Förskoleförvaltningens monterprogram på Bokmässan

Besök förskoleförvaltningens monter på Bokmässan! Vi finns på plats alla fyra dagar med en rad olika programpunkter. Du hittar oss i monter C05:02.

2023-08-15

Förskoleförvaltningen medverkar på Bokmässan

På årets Bokmässa är förskoleförvaltningen, grundskoleförvaltningen och kulturförvaltningen på plats. Under torsdagen 28 september lyfter vi frågor om läsfrämjande åtgärder, ett allt viktigare demokra…

Två barn som leker i sanden
2023-09-20

Utskick om skola för barn som fyller sex år 2024

Nästa vecka skickar grundskoleförvaltningen ut ett vykort till alla barn som fyller sex år 2024 och ska börja förskoleklass till hösten. Vykortet ger dig som vårdnadshavare information om när du kan ö…

En vuxen är glad tillsammans med två barn.
2023-09-05

ABC föräldraträffar ger tips och råd

Det är inte alltid lätt att vara förälder. Om du som vårdnadshavare vill ha tips på hur du kan få en bra vardag med ditt barn, anmäl dig till ABC föräldraträffar. Där kan du få stöd i föräldrarollen.

Relaterad information

Två barn sitter på golvet. En pedagog visar upp en skylt.
Kommun och politik

Läs mer om förskoleförvaltningen

Göteborgs förskoleförvaltning ansvarar för de kommunala förskolorna, pedagogisk omsorg och öppna förskolorna. Här hittar du information om organisationen.

Relaterad information

Företag och organisationer

Driva fristående förskola och enskild pedagogisk omsorg

Fristående förskola, fritidshem eller pedagogisk omsorg (familjedaghem) måste uppfylla flera krav för att få starta och bedrivas. Här kan du läsa om hur du ansöker, hur du anmäler ny ägar- och ledningskrets, vilka villkor som ställs på dig som huvudman och hur tillsyn bedrivs.

Jobba i Göteborgs Stad

Jobba i förskola

På förskoleförvaltningen kan du söka jobb som barnskötare, förskollärare, administratör, lokalvårdare och många fler yrken. Under rubriken Jobba i Göteborgs Stad kan du hitta lediga jobb och berättelser där några av våra medarbetare beskriver sitt arbete.

${loading}