Till sidans huvudinnehåll

Önska skola

Alla barn som är folkbokförda i Göteborg är garanterade att få en plats i någon av våra skolor. Du som vårdnadshavare kan önska vilken skola du helst vill att ditt barn ska gå i. Det gäller från förskoleklass till och med årskurs 9.

Önska skola steg för steg

Här kan du som vårdnadshavare följa alla steg på vägen att önska skola för ditt barn. I varje steg finns sen länkar där du kan läsa mer.

Önska skolbyte i april och oktober

Om du vill att ditt barn ska byta skola kan du inför varje terminsstart önska skolbyte. Du önskar med e-tjänst eller blankett. E-tjänsten för att önska skolbyte är öppen i april och oktober varje år.

Önska skola om du flyttar eller byter från fristående skola

När du flyttar till eller långt inom Göteborgs Stad. Eller om ditt barn ska byta från en fristående skola till en kommunal skola. Då kan du önska skola för ditt barn när du vill under läsåret.

Önska skola om ditt barn har en intellektuell funktionsnedsättning

Här kan du läsa mer om vilka valmöjligheter du som vårdnadshavare har om ditt barn har en intellektuell funktionsnedsättning eller hur du gör för att önska anpassad grundskola.

Frågor och svar om att få en skolplats

Här kan du läsa vanliga frågor och svar om skolplaceringar i förskoleklass och grundskola och hur du gör för att önska skola för ditt barn.

Statistik skolplaceringar

Här samlar vi statistik från skolplaceringar från läsår 2019/2020 och framåt. Här kan du läsa hur många som har önskat skola i olika delar av staden och hur många som har fått plats på någon av skolenheterna de önskade.

Kolla in våra skolor

Här hittar du alla datum och tider för de skolor som erbjuder öppet hus. Klicka på respektive skola som du är intresserad av för att läsa mer om hur deras öppet hus går till.

Relaterad information

Önska musikklass i Göteborgs Stad

Göteborgs Stad har flera skolor med musikprofil. Här kan du se vilka skolor som har musikklasser och hur du ansöker. Sista ansökningsdag varierar på de tre skolorna, men gemensamt är att sista datum för att tacka ja eller nej till erbjuden plats är den 24 februari 2024.

${loading}