Till sidans huvudinnehåll

Boende i villa eller radhus

Ju mer du sorterar ditt avfall, desto billigare blir det för dig och desto bättre för miljön. Här finns information om hur du beställer avfallsabonnemang, hur du beställer extra hämtning, hur avfallet hämtas kring helgdagar, vad vi kan hämta och mycket annat.

Håll bort snön runt dina sopkärl

7 december 2023

Det är töväder på gång, men än faller det snö. Du vet väl att du som fastighetsägare har vissa åtaganden för att se till att vi kan hämta dina sopor? Du måste se till att skotta och halkbekämpa och hålla vägen fri till dina kärl. Du kan läsa mer om det på vår sida om snö och halka. Där kan du också anmäla dig för att få sms om det blir störningar i hämtningen.

Sophämtning vid snö och halka

Har du månadsfaktura och nu fått faktura för 2 månader?

12 september 2023

(uppdaterad 7 december 2023) Det blev fel i överföringen till vårt nya fakturasystem och du hade lagts över till kvartalsfaktura och du har därför inte fakturerats för förra månaden Vi har lagt tillbaka dig på månadsfaktura nu. Eftersom vi inte fakturerat dig för oktober innebär det att den faktura du får ut nu i december kommer vara för två månader, både för oktober och november. I fortsättningen kommer du att få faktura från oss varje månad.

Då hämtar vi avfall

Sopbilen hämtar ditt avfall enligt schema varannan vecka. Matavfall hämtas varje vecka. Hämtdagarna kan ändras runt större helger.

Anmäl ägarbyte

Här kan du anmäla ägarbyte för dina avfalls-, vatten- och avloppsabonnemang om du ska sälja eller överlåta ditt hus, flerfamiljshus, företag eller verksamhet. Om du ska flytta in i ett nybyggt hus hjälper vår kundservice dig att starta nya abonnemang.

Ditt kärl och hur du hanterar det

Våra plastkärl för sopor finns i tre storlekar och har lock som går att öppna åt två håll. Det är ditt ansvar som husägare att se till att kärlet enkelt kan hämtas och tömmas. Du får betala för dragvägens längd så det är billigast om du själv kör fram kärlet till närmast där hämtfordonet stannar när det ska tömmas.

Anmäl utebliven hämtning

Om vi har missat att tömma ditt kärl bör du anmäla detta snarast till Kretslopp och vattens kundservice. Då kan vi se till att dina sopor blir tömda så snart som möjligt. Finns det hinder som gjort att vi inte kunnat hämta måste du åtgärda dem först. Sedan kan du beställa extra hämtning.

Beställ uppehåll i sophämtningen

Ska du resa bort en längre tid och vill att sophämtningen ska avbrytas under tiden? Då kan du kan ansöka om att låta ditt abonnemang vila.

Anmäl egen kompost

Genom att sortera ut ditt matavfall kan du sänka dina avfallskostnader betydligt. Du som komposterar i en hemkompost betalar bara för ditt restavfallsabonnemang. På köpet får du näringsrik jord till trädgården.

I fokus

Bygga, bo och leva hållbart

Få ditt grovavfall hämtat hemma

Behöver du bli av med en trasig fåtölj eller en gammal cykel? Vår hämta-hemma-tjänst är en service för dig som vill få ditt grovavfall hämtat hemma, inklusive bärhjälp, mot en fast taxa. Vi kan också hämta sådant som du vill ge bort till återanvändning.

${loading}