Till sidans huvudinnehåll

Då hämtar vi avfall


Sopbilen hämtar ditt avfall enligt schema varannan vecka. Matavfall hämtas varje vecka. Hämtdagarna kan ändras runt större helger.

Ny lag ställer krav på att sortera ut matavfallet från 1 januari 2024

28 februari 2023

1 januari 2024 införs en lag i alla EU-länder om att hushåll och verksamheter ska ta hand om sitt matavfall. I Göteborgs kommer lagen att införas succesivt. Det innebär att alla göteborgare som har möjlighet att sortera ut och samla in sitt matavfall ska göra det och att fastighetsägare som inte ger sina hyresgäster och bostadsrättsinnehavare den möjligheten ska göra det så snart som möjligt. Kretslopp och vatten fortsätter arbetet med att se till att alla villaägare i staden får nya sopkärl med flera olika fack för återvinning, matavfall och restavfall.

Läs resten av artikeln

Sopbilen kommer på vardagar enligt schema

Sopbilen kommer på vardagar och hämtar ditt avfall enligt schema som vår entreprenör har gjort upp för att göra sin körrutt så effektiv som möjligt. Matavfallet kan hämtas en annan dag än restavfallet.

Hämtdagar

För att ta reda på vilka hämtdagar som gäller för dig kan du gå in på Mina sidor.

Logga in med e-legitimation, till exempel bank-ID. Du kan också ringa till kundservice på Kretslopp och vatten.

Akuta störningar och ändringar av avfallshämtning

Sophämtningen kan vara försenad i större områden, till exempel på grund av tekniska problem, eller om vi har ändrat hämttillfälle eller hämtställe, eller ordnat container eller kärl, till exempel på grund fysiska hinder som snö och halka. Akuta störningar och ändringar av avfallshämtning

Vi hämtar avfallet varannan vecka

Avfall från villor och småhus hämtar vi varannan vecka. Det finns alltid möjlighet att få ännu glesare hämtning, var fjärde vecka, om du sorterar ditt matavfall. Matavfallet hämtas däremot alltid varje vecka, eftersom det annars kan börja ruttna och lukta mycket.

Sorterar du ut matavfall, förpackningar och tidningar väger dina sopor mindre och du betalar mindre för att få dem hämtade.

I Södra Skärgården är det även möjligt att få hämtning en gång i veckan.

Ändring av hämtdagar

För att ändra hur ofta du vill få ditt avfall hämtat, kontakta kundservice på Kretslopp och vatten.

Ändrad sophämtning kring helgdagar

När helgdagar infaller under vanliga veckodagar kan soptömningen flyttas framåt eller bakåt i tiden. Det kan till exempel betyda att du måste ställa ut ditt kärl upp till två dagar innan ordinarie hämtningsdag för att tömning ska ske. Här kan du se aktuella ändrade hämtdagar.

Finns din hämtningsdag inte med i schemat så hämtas ditt avfall som vanligt. Har du frågor kan du kontakta kundservice på Kretslopp och vatten.

Kontakta Kretslopp och vattens kundservice om du har frågor

Telefon och e-post

Telefon
031-368 27 00
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Söker du en specifik tjänsteperson ringer du:

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)

Besöksadress

Gamlestadsvägen 317

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[12.011742272127824,57.75619903235914] }, "properties":{ "title":"Förvaltningen Kretslopp och vattens kundservice", "content":"Gamlestadsvägen 317" } }]

Postadress

Box 123
424 23 Angered

Öppettider

${loading}