Till sidans huvudinnehåll
Person som pratar i headset.

Kretslopp och vattens kundservice

Har du fått flera likadana fakturor för VA och avfall för en och samma period?

16 oktober 2023

(Uppdaterat 2023-10-20)

Omkring 6 000 av våra privatkunder har av misstag fått två- eller tredubbla fakturor för avfall, vatten och avlopp. Misstaget uppstod i ett nytt internt redovisnings- och faktureringssystem när det skulle användas för första gången.

Så här gör du om du fått för många fakturor...

Du betalar din faktura: Betala den faktura som har lägst ordernummer innan förfallodatumet. Ordernumret står uppe till vänster på fakturan.

Om du redan har betalat en av fakturorna: Allt är OK, och du kan slänga de andra fakturorna.

Om du redan har betalat alla fakturorna: Vi kommer att se till att du får tillbaka pengarna på din nästa faktura.

Om du har autogiro: Vi kommer endast att dra betalning för en av fakturorna. Du behöver inte göra något.

Vi kommer att skicka ut information till alla våra kunder om hur de ska göra. Info kommer i Kivra för de som har den elektroniska tjänsten, och till alla andra kommer vi att skicka brev. Vi kommer också att ringa upp alla som redan kontaktat oss och velat ha återkoppling på telefon.

Vi beklagar det inträffade.

Nu börjar vi fakturera kvartalsvis om du har halvårsfaktura

12 september 2023

(Uppdaterad 2023-10-23)

I oktober byter vi vårt interna kundsystem och börjar fakturera kvartalsvis på fasta kvartal för dig som har halvårsfaktura. Din faktura delas upp och skickas ut fyra gånger per år i stället för två. Får du redan din faktura kvartalsvis blir det ingen ändring på hur ofta du får den, men du kommer att få den på fasta kvartal. För dig som har månadsfaktura blir det ingen ändring.

I övergången från det gamla systemet till det nya kommer du att bli fakturerad två månader i rad, i september för perioden till och med augusti och i oktober för september månad. 

Vi gör detta för att få ett jämnare inflöde av intäkter, vilket gör att vi minskar våra räntekostnader, vilket i sin tur betyder att vi håller nere kostnaderna för våra kunder.

Har du fått faktura för bara september månad? 

Om den tidigare fakturan du fått sträckt sig fram till och med augusti, blir det bara en månad, september, på fakturan denna gång. Nästa faktura du får kommer att vara för tre månader och den får du i januari.

Kontakta Kretslopp och vattens kundservice

Här hittar du kontaktuppgifter till kretslopp och vattens kundservice.

Störningar och ändringar i avfalls-, vatten- och avloppstjänster

Dina sopor hämtas regelbundet. Och slurp - där försvinner avloppsvattnet. Du vrider på kranen och ut kommer friskt och gott dricksvatten. Kretslopp och vatten arbetar ständigt med att dina avfalls-, vatten- och avloppstjänster ska fungera. Men ibland händer det något som gör att allt inte funkar som det ska.

Mina sidor och e-tjänster

På mina sidor måste du logga in med e-legitimation, exempelvis BankID. Här kan du bland annat se dina pågående abonnemang, läsa av din vattenmätare och ändra ditt avfallsabonnemang. Många av e-tjänsterna kan du använda utan att vara inloggad, till exempel anmäla skador eller beställa hämtning av trädgårdsavfall.

Tjänster och avfallsabonnemang

Kretslopp och vatten ser till att du har vatten i kranen, en miljömässig avloppshantering och att du får ditt hushållsavfall omhändertaget på ett miljöriktigt sätt. Vi strävar efter att göra det lätt att leva hållbart och utvecklar ständigt nya tjänster och abonnemang för att det ska vara lätt för dig att göra rätt.

Bygga nytt eller flytta

Vill du ansluta din fastighet till kommunalt vatten- och avlopp? Här kan du se hur det går till och vad du ska göra. Om du flyttar in i en nybyggt hus behöver du teckna ett avfallsabonnemang. Om du har sålt ditt hus behöver du byta ägare på abonnemangen.

Felanmälan Kretslopp och vatten

Vi ansvarar för att du har gott och hälsosamt vatten i kranen, effektiv hantering av avloppsvatten och miljömässig avfallshantering. Om du upptäckt en vattenläcka, har stopp i avloppet eller ditt avfall inte blir hämtat som vi kommit överens om kan du göra en felanmälan.

Vanliga frågor och svar om avfall, vatten och avlopp

Här finns svaren på de vanligaste frågorna om avfall, vatten och avlopp.

Faktura och betalning för avfall, vatten och avlopp

Undrar du vad som händer om du inte betalar din faktura i tid och på vilka olika sätt kan du få din faktura? Eller kanske vad det är du betalar för och hur du ska göra när du flyttar? Dessa frågor och många fler får du svar på här.

Sänk dina kostnader för vatten, avlopp och avfall

Avgiften för vatten, avlopp och avfall består av en fast och en rörlig del. Den rörliga delen kan du påverka genom att göra kloka och medvetna val i din vardag. Inte nog med att du sparar pengar, du kan också göra en insats för miljön.

Nyhetsbrevet Kretsloppsnytt

Du som bor i villa får nyhetsbrevet Kretsloppsnytt i brevlådan några gånger om året. Om du äger eller arbetar med flerbostadshus kan du prenumerera på ett digitalt nyhetsbrev.

Kretslopp och vattens blanketter

Här hittar du blanketter som du kan ha nytta av när du beställer tjänster för vatten, avlopp och avfall av Kretslopp och vattens kundservice.

Avfall, vatten och avlopp för dig som är nyinflyttad

Här hittar du som är nyinflyttad i Göteborg eller som bara hittat en ny bostad någonstans i stan information om hur du minskar dina sopor och hur och var du sorterar det som blir över. Här finns också info om vatten och avlopp.
${loading}