Till sidans huvudinnehåll

Ansluta vatten och avlopp

Har du frågor om hur du ansluter din fastighet till vatten och avlopp vänder du dig till förvaltningen Kretslopp och vatten. Vi besvarar frågor om vad som krävs, vad det kostar och var VA-ledningarna ligger utanför din tomtgräns. Vill du veta var ledningarna ligger inom tomtgränsen ska du vända dig till stadsbyggnadskontoret.

Så här ansöker du om VA-anslutning

Här får du reda på hur du ska göra för att ansluta din fastighet till Göteborgs kommunala vatten och avlopp. Du får veta vad du behöver för att kunna ansöka, hur du ansöker och hur vi behandlar din ansökan.

Var ligger VA-ledningarna?

Ledningskollen har koll på var stadens VA-ledningar finns.

Sommarabonnemang för VA

Har du en sommarstuga som är ansluten till kommunalt vatten och avlopp och använder vatten endast under sommaren? Då finns det två olika abonnemang, "Fastighet med sommarrör" och "Fastighet med sommarmätare".

Swimmingpool, badtunna och utomhusspa

Har du en swimmingpool, badtunna eller ett utomhusspa på din tomt? Ska du installera en swimmingpool på din tomt? Då finns det några saker du måste tänka på.

Beräkna din preliminära VA-anläggningsavgift

Här kan du räkna ut vad det kan kosta för dig att ansluta din fastighet till Göteborgs Stads kommunala vatten- och avloppsnät.
${loading}