Till sidans huvudinnehåll
Sju personer på promenad i skogen

Äldre

Du vet väl att du kan få råd, stöd och hjälp av Göteborgs Stad? Vi vill här informera dig om vilka möjligheter det finns för dig att leva ett aktivt liv och vilket stöd som finns att få från kommunen.

Relaterad information

Reklampelare på stan med kampanjen

Får du panik av teknik?

Känner du någon som får panik av teknik? Eller har du själv gått vilse i www? Just nu lyfter vi den hjälp seniorer kan få på bibliotek och mötesplatser, i form av allt från digital handledning till föreläsningar om nätbedrägeri.

Hjälpmedel för äldre

Det finns olika typer av hjälpmedel som kan underlätta din vardag. Ibland behöver du kontakta sjukvården och få hjälp av legitimerad personal. Andra saker som inte kräver särskild träning för att användas kan du köpa själv.

Mat i äldreomsorgen

Bra mat ger god hälsa och ska vara en källa till glädje och njutning. För att må bra behöver du äta och dricka tillräckligt. Det är också viktigt att äta bra för att hålla sig frisk och kunna återhämta sig efter en sjukdom.

Äldrevägledare för teckenspråkiga

När du blir äldre kan det vara skönt och framför allt kännas tryggt att få råd och stöd i vilka insatser som finns. Du som är döv och över 65 år eller anhörig kan få hjälp av en teckenspråkig äldrevägledare. Äldrevägledaren kan vara en länk mellan dig och de du behöver komma i kontakt med.

Hitta socialsekreterare äldreomsorg

Socialsekreterarna inom äldreomsorgen ger dig råd och hjälper till att göra en ansökan om hemtjänst eller annan service inom äldreomsorgen. Du kontaktar socialsekreteraren i området där du bor.

Relaterad information

Taket på en färdtjänstbil med varningsskylten uppfälld
Trafik och resor

Färdtjänst

Färdtjänst finns för dig som har svårt att resa på egen hand. Precis som i den övriga kollektivtrafiken reser du tillsammans med andra, men i personbil, rullstolsbil, rullstolsbuss eller flexlinjebuss.

Person som formar sina händer som ett hjärta
Omsorg och stöd

Är du anhörig?

Du som stödjer eller vårdar en person i din närhet kan få eller ansöka om olika former av stöd. Du kan ta kontakt med anhörigkonsulent som erbjuder stödsamtal, samtalsgrupper, information, rådgivning och andra aktiviteter. Du behöver inte vara släkt för att vara anhörig.

Aktuellt från oss och nyheter från nättidningen Vårt Göteborg

 En av vinnarna på Rullatorloppet var Gerd Portinsson, 80 år som smyckat ut både sig själv och rullatorn.
2023-09-22

Rekordmånga tog sig runt Rullatorloppet

Rekordmånga hade på onsdagen tagit sig till Bältesspännarparken för att ta sig runt det 600 meter långa Rullatorloppet i Trädgårdsföreningen.

En person sitter på en bänk, på bänken sitter en skylt med texten
2023-09-15

Våga prata – vid pratbänken i Positivparken

Åldersvänliga Göteborg har i samarbete med andra aktörer aktiviteter för att nå ut med information om vart en person med psykisk ohälsa kan vända sig för att få hjälp och stöd.

 Ett foto av en hand som arbetar på en lap-top.
2023-09-11

Nytt ramavtal för vård- och omsorgsboenden i annan regi

Göteborgs Stads ramavtal för vård- och omsorgsboenden löpte ut i mars 2023. Ett nytt avtal har tecknats och är giltigt sedan april 2023. Här kan du läsa mer om vad det innebär för dig som har beslut o…

Aktiviteter i Göteborgs Stads kalendarium

Ett gäng kvinnor är ute och vandrar

Särskilt för seniorer

Här har vi sökt på samtliga aktiviteter i kalendariet med sökordet "senior". Högt och lågt, förhoppningsvis något för alla.

Två personer tränar med bollar.

På våra mötesplatser

Här har du möjlighet att umgås med andra och delta i aktiviteter, utifrån dina önskemål och förutsättningar.

Sport och motion

Träning för alla åldrar och alla förutsättningar. Allt från promenader och yoga till pilates, utegym, dans, promenader och sittgympa.

${loading}