Till sidans huvudinnehåll
Senior man sitter tillsammans med två barn

Äldre

Du vet väl att du kan få råd, stöd och hjälp av Göteborgs Stad? Vi vill här informera dig om vilka möjligheter det finns för dig att leva ett aktivt liv och vilket stöd som finns att få från kommunen.

Hjälpmedel för äldre

Det finns många typer av hjälpmedel som kan underlätta din vardag. Ibland behöver du kontakta sjukvården och få hjälp av legitimerad personal. Andra saker som inte kräver särskild träning för att användas kan du köpa själv.

Mat i äldreomsorgen

Bra mat är en källa till hälsa, glädje och njutning. Du får måltider som är näringsrika, varierade och goda oavsett om du bor på ett vård- och omsorgsboende, får maten hemlevererad av hemtjänsten eller besöker någon av våra restauranger.

Äldrevägledare för teckenspråkiga

När du blir äldre kan det vara skönt och framför allt kännas tryggt att få råd och stöd i vilka insatser som finns. Du som är döv och över 65 år eller anhörig kan få hjälp av en teckenspråkig äldrevägledare. Äldrevägledaren kan vara en länk mellan dig och de du behöver komma i kontakt med.

Hitta socialsekreterare äldreomsorg

Socialsekreterarna inom äldreomsorgen ger dig råd och hjälper till att göra en ansökan om hemtjänst eller annan service inom äldreomsorgen. Du kontaktar socialsekreteraren i området där du bor.

Relaterad information

En glad man i keps och rödrutig skjorta
Omsorg och stöd

Kultur och hälsa för seniorer

Aktiviteter för ett hälsosamt och gott åldrande. Fysisk aktivitet, goda matvanor, social gemenskap och delaktighet. Förhoppningsvis något för alla i de nya programutbudet.

Kvinna tittar bekymrat ner i sin dator
Omsorg och stöd

Får du panik av teknik?

Känner du någon som fått panik av teknik? Eller har du själv gått vilse i www? Just nu lyfter vi den hjälp seniorer kan få på bibliotek och mötesplatser, i form av allt från digital handledning till föreläsningar om nätbedrägeri.

Aktuellt från oss och artiklar från nättidningen Vårt Göteborg

Ett bildkollage med två bilder. Till höger är en bild på en låda, och till vänster är en bild på Jenny Zander när hon cyklar.

Läkemedelsautomat bidrar till självständigt liv

2024-02-20

Göteborgs Stad testar under vintern läkemedelsautomater i södra skärgården för personer som behöver hjälp med att ta sin medicin.

Porträttbild på Malika som är språkombud i hemtjänsten.

Malika är språkombud inom hemtjänsten

2024-02-14

Malika Ould Said arbetar som undersköterska och har utbildat sig till språkombud för att stötta kollegor i språkutveckling.

En person står och tittar in i kameran. Bredvid henne står ett bord med en kaffetermos och kakor.

Madelene sprider kunskap om demens med personliga möten

2024-02-12

Hallå där, Madelene Kaldemark! Som demenssjuksköterska jobbar du för ett demensvänligt samhälle genom personliga möten med invånare.

Aktiviteter i Göteborgs Stads kalendarium

Ett gäng kvinnor är ute och vandrar

Särskilt för seniorer

Här har vi sökt på samtliga aktiviteter i kalendariet med sökordet "senior". Högt och lågt, förhoppningsvis något för alla.

Två personer tränar med bollar.

På våra mötesplatser

Här har du möjlighet att umgås med andra och delta i aktiviteter, utifrån dina önskemål och förutsättningar.

Sport och motion

Träning för alla åldrar och alla förutsättningar. Allt från promenader och yoga till pilates, utegym, dans, promenader och sittgympa.

${loading}