Till sidans huvudinnehåll

Det råder eldningsförbud

Senast uppdaterad: 1 juni 2023 klockan 15:16

Göteborgs Stad har infört eldningsförbud för all eldning och grillning i skog och markområden som ligger så nära skog att elden lätt kan spridas dit. Eldningsförbudet gäller från 1 juni klockan 15.00 och tills vidare.

Förbjudet att elda i skog och mark inom kommunen
Sju personer på promenad i skogen

Äldre

Du vet väl att du kan få råd, stöd och hjälp av Göteborgs Stad? Vi vill här informera dig om vilka möjligheter det finns för dig att leva ett aktivt liv och vilket stöd som finns att få från kommunen.

Hjälpmedel för äldre

Det finns olika typer av hjälpmedel som kan underlätta din vardag. Ibland behöver du kontakta sjukvården och få hjälp av legitimerad personal. Andra saker som inte kräver särskild träning för att användas kan du köpa själv.

Mat i äldreomsorgen

Bra mat ger god hälsa och ska vara en källa till glädje och njutning. För att må bra behöver du äta och dricka tillräckligt. Det är också viktigt att äta bra för att hålla sig frisk och kunna återhämta sig efter en sjukdom.

Äldrevägledare för teckenspråkiga

När du blir äldre kan det vara skönt och framför allt kännas tryggt att få råd och stöd i vilka insatser som finns. Du som är döv och över 65 år eller anhörig kan få hjälp av en teckenspråkig äldrevägledare. Äldrevägledaren kan vara en länk mellan dig och de du behöver komma i kontakt med.

Hitta socialsekreterare äldreomsorg

Socialsekreterarna inom äldreomsorgen ger dig råd och hjälper till att göra en ansökan om hemtjänst eller annan service inom äldreomsorgen. Du kontaktar socialsekreteraren i området där du bor.

Relaterad information

Taket på en färdtjänstbil med varningsskylten uppfälld
Trafik och resor

Färdtjänst

Färdtjänst finns för dig som har svårt att resa på egen hand. Precis som i den övriga kollektivtrafiken reser du tillsammans med andra, men i personbil, rullstolsbil, rullstolsbuss eller flexlinjebuss.

Person som formar sina händer som ett hjärta
Omsorg och stöd

Stöd till anhöriga

Du som stödjer eller vårdar en person i din närhet kan få eller ansöka om olika former av stöd av kommunen.

Aktuellt från Göteborgs Stad

Anna Davani är kvalitetsledare i Göteborgs Stads hemtjänst, hon sitter vid ett bord där en prideflagga står.
2023-06-01

Hallå där Anna Davani!

Snart är det dags för Westpride. Du är kvalitetsledare i Göteborgs Stads hemtjänst och kommer med en enhetschef och en undersköterska vara i Pride Park i Bältesspännarparken den 8 juni från kl. 16-18.

En sjuksköterska inom Göteborgs Stad som firas på internationella sjuksköterskedagen. Foto: Lo Birgersson
2023-05-12

Hallå där Ramona Schenell!

…idag är det internationella sjuksköterskedagen. Du är sjuksköterska och utvecklingsledare för forskning och utveckling i Göteborgs Stad. Varför firar vi den internationella sjuksköterskedagen?

Medarbetare utanför Åkerhus Vård- och omsorgsboende
2023-05-09

Nytt arbetssätt ger trygghet för döva med hemtjänst

När Åkerhus Vård- och omsorgsboende hittade ett nytt arbetssätt i hemtjänsten för döva blev det bättre för både hyresgäster och de teckenspråkskunniga medarbetarna. Nu är Åkerhus unika i Sverige med a…

Aktiviteter i Göteborgs Stads kalendarium

Ett gäng kvinnor är ute och vandrar

Särskilt för seniorer

Här har vi sökt på samtliga aktiviteter i kalendariet med sökordet "senior". Högt och lågt, förhoppningsvis något för alla.

Två personer tränar med bollar.

På våra mötesplatser

På våra mötesplatser har du möjlighet att umgås med andra och delta i aktiviteter, utifrån dina önskemål och förutsättningar.

Sport och motion

Träning för alla åldrar och alla förutsättningar. Allt från promenader och yoga till pilates, utegym, dans, promenader och sittgympa.

${loading}