Till sidans huvudinnehåll
Sju personer på promenad i skogen

Äldre

Du vet väl att du kan få råd, stöd och hjälp av Göteborgs Stad? Vi vill här informera dig om vilka möjligheter det finns för dig att leva ett aktivt liv som senior och vilket stöd som finns att få från kommunen.

Hjälpmedel för äldre

Det finns olika typer av hjälpmedel som kan underlätta din vardag. Ibland behöver du kontakta sjukvården och få hjälp av legitimerad personal. Andra saker som inte kräver särskild träning för att användas kan du köpa själv.

Mat i äldreomsorgen

Bra mat ger god hälsa och ska vara en källa till glädje och njutning. För att må bra behöver du äta och dricka tillräckligt. Det är också viktigt att äta bra för att hålla sig frisk och kunna återhämta sig efter en sjukdom.

Äldrevägledare för teckenspråkiga

När du blir äldre kan det vara skönt och framför allt kännas tryggt att få råd och stöd i vilka insatser som finns. Du som är döv och över 65 år eller anhörig kan få hjälp av en teckenspråkig äldrevägledare. Äldrevägledaren kan vara en länk mellan dig och de du behöver komma i kontakt med.

Hitta socialsekreterare äldreomsorg

Socialsekreterarna inom äldreomsorgen ger dig råd och hjälper till att göra en ansökan om hemtjänst eller annan service inom äldreomsorgen. Du kontaktar socialsekreteraren i området där du bor.

Relaterad information

Taket på en färdtjänstbil med varningsskylten uppfälld
Trafik och resor

Färdtjänst

Färdtjänst finns för dig som har svårt att resa på egen hand. Precis som i den övriga kollektivtrafiken reser du tillsammans med andra, men i personbil, rullstolsbil, rullstolsbuss eller flexlinjebuss.

Person som formar sina händer som ett hjärta
Omsorg och stöd

Stöd till anhöriga

Du som stödjer eller vårdar en person i din närhet kan få eller ansöka om olika former av stöd av kommunen.

Aktuellt från Vårt Göteborg

Renato och Anders är två av stamgästerna
2023-03-28

Gästerna trivs på Dicksons restaurang

Renato och Anders är två av stamgästerna. De lärde känna varandra på restaurangen, lunch som från början var en måltid på dagen, ledde fram till en vänskap, gott skratt och ett socialt umgänge.

Carin Bringestedt, chef för avdleningen hälso- och sjukvård.
2023-03-15

Sveriges största kommunala hälso- och sjukvård

Carin Bringestedt är chef för Sveriges största kommunala hälso- och sjukvårdsorganisation. Varje månad besöker de 1 100 medarbetarna runt 8 000 personer som behöver vård och stöd i sitt dagliga liv.

Flexlinjen
2023-03-01

Alla med färdtjänst får resa fritt med Flexlinjen

Flexlinjen är öppen för alla, man registrerar sig en gång och sedan kan man boka resor via vår beställningscentral, app eller hemsida.

Aktiviteter i Göteborgs Stads kalendarium

Särskilt för seniorer

Här har vi sökt på samtliga aktiviteter i kalendariet med sökordet "senior". Högt och lågt, förhoppningsvis något för alla.

På våra mötesplatser

På våra mötesplatser har du möjlighet att umgås med andra och delta i aktiviteter, utifrån dina önskemål och förutsättningar.

Sport och motion

Träning för alla åldrar och alla förutsättningar. Allt från promenader och yoga till pilates, utegym, dans, promenader och sittgympa.

${loading}