Till sidans huvudinnehåll

Det råder eldningsförbud

Senast uppdaterad: 1 juni 2023 klockan 15:16

Göteborgs Stad har infört eldningsförbud för all eldning och grillning i skog och markområden som ligger så nära skog att elden lätt kan spridas dit. Eldningsförbudet gäller från 1 juni klockan 15.00 och tills vidare.

Förbjudet att elda i skog och mark inom kommunen
En man sitter mot en tegelvägg solar ansiktet.

Boenden för äldre

Det finns många olika typer av boenden för dig som äldre. Det kan till exempel vara vård- och omsorgsboende eller ett trygghetsboende för seniorer.

Relaterad information

Entrén till Bagaregården. Ett stort rött tegelhus.

Nytt ramavtal för vård- och omsorgsboenden

Göteborgs Stads ramavtal för vård- och omsorgsboenden löpte ut i mars 2023. Ett nytt avtal har tecknats och är giltigt sedan april 2023. Här kan du läsa mer om vad det innebär för dig som har beslut om vård- och omsorgsboende, och för leverantörer av vård- och omsorgsboenden i annan regi.

Korttidsplats

Ett beslut om korttidsplats innebär att du får vård och omsorg under en begränsad tid. Det kan vara efter en sjukhusvistelse där du har stort behov av stöd och omsorg i din vardag som inte kan tillgodoses hemma.

Att tänka på vid besök

För att kunna erbjuda trygga besök och begränsa risken för smittspridning på vård- och omsorgsboenden har Göteborgs Stad särskilda besöksrutiner.

Trygghetsboende och andra bostäder för seniorer

Du som är senior kan söka senior- eller trygghetsboenden. Du kan också söka andra typer av lägenheter som till exempel gemenskapsboenden, nyproduktion eller helt vanliga lägenheter.

Relaterad information

Bostadstillägg för pensionärer

Bostadstillägg är ett skattefritt tillägg för dig som har låg pension som du kan ansöka om för att betala ditt boende. Det är Pensionsmyndigheten som ansvarar för bostadstillägg till pensionärer.

Relaterad information

Ung kille rullar rullstol vid en strand vid en sjö
Kommun och politik

Så arbetar Göteborgs Stad med tillgänglighet

Göteborg ska funka för alla. Här kan du läsa mer om tillgänglighet och användbarhet.

${loading}