Till sidans huvudinnehåll
Seniorer fikar tillsammans på mötesplats.

Socialt liv och aktiviteter

I Göteborg finns olika möjligheter till rörelse och umgänge för seniorer. Här hittar du mötesplatser, lägerverksamhet och andra aktiviteter som stimulerar både hjärta och hjärna.

Hitta mötesplatser för seniorer

På stadens mötesplatser för seniorer har du möjlighet att umgås med andra och delta i aktiviteter, utifrån dina önskemål och förutsättningar.

Hitta dagverksamheter

Dagverksamheterna vill ge dig en meningsfull vardag och bryta ensamhet och social isolering. Du måste först ansöka om att få delta hos en socialsekreterare.

Hitta restauranger

På flera mötesplatser och på de vård- och omsorgsboenden som har restauranger öppna för allmänheten kan den som vill äta lagad mat tillsammans med andra. Här kostar en lunch 80 kronor och betalas på plats.

Kalendarium för seniorer

Vad vill du göra? Hitta en aktivitet som passar dig i vårt kalendarium. Här finns ett stort utbud av aktiviteter att välja bland. Allt från medborgardialoger, föreläsningar och bokcirklar till yoga, promenadgrupper eller balansträning.

Följ oss i sociala medier

Många av våra verksamheter finns på sociala medier. Genom att följa oss håller du dig uppdaterad om vad vi gör på dagarna. I våra sociala medier kan du även kommunicera med oss, ställa frågor eller dela bilder. Välkommen att följa oss!

Program för seniorer

Du är välkommen att ta del av de programpunkter som intresserar dig oavsett var du bor. I programmen hittar du allt från föreläsningar och musikunderhållning till aktivitetsgrupper och andra sociala sammanhang. Du har också möjlighet att vara med och påverka utbudet.

Aktuellt från oss och artiklar från nättidningen Vårt Göteborg

Två kommunpoliser besökte trygghetsträff i nordöstra Göteborg. Här tillsammans med medarbetare i Göteborgs Stad.

Samarbete i nordost för ökad trygghet hos seniorer

2024-05-29

Bedrägerier via mejl, sms och telefonsamtal ökar kraftigt och äldre är en utsatt målgrupp för bedragarna. Men det finns också en oro för att gå ut om kvällarna. I nordöstra Göteborg är arbetet igång f…

Illustration av två personer som dricker kaffe

Inspiration och kunskap om äldres hälsa

2024-05-28

I januari arrangerades en inspiration- och kunskapsdag om äldres hälsa. Dagen blev mycket lyckad och har nu resulterat i fyra filmade föreläsningar som du här kan ta del av. Föreläsningarna tar bland …

Två sjuksköterskor utomhus ler mot solen

Minilopp på Hisingen för ett demensvänligt samhälle

2024-04-29

Hallå där Madelene och Malin! Ni är ju med och arrangerar ett minilopp på Hisingen. Vad är det för ett lopp, berätta mer!

Mer att göra...

Stora Färgen, ett stort gult hus uppe på en kulle.
Uppleva och göra

Läger för seniorer

Du som är ensamstående och även du som vårdar, hjälper eller stöttar en närstående kan ha stor glädje av några dagar på en lägergård. Här får du chansen att träffa nya vänner och njuta av god hemlagad mat.

Några personer promenerar tillsammans, en har stavar.
Omsorg och stöd

Gör något fint för andra seniorer

Vill du vara med och bidra till social samvaro för dig själv och dina medmänniskor? Som volontär kan du, med enkla medel, göra skillnad för många. Du kan till exempel träffa någon för ett samtal, gå en promenad eller fika på stan.

${loading}