Till sidans huvudinnehåll

Det råder eldningsförbud

Senast uppdaterad: 1 juni 2023 klockan 15:16

Göteborgs Stad har infört eldningsförbud för all eldning och grillning i skog och markområden som ligger så nära skog att elden lätt kan spridas dit. Eldningsförbudet gäller från 1 juni klockan 15.00 och tills vidare.

Förbjudet att elda i skog och mark inom kommunen
Man dricker kaffe.

Vård- och omsorgsboende

När dina behov av vård och omsorg är så stora att du inte kan bo hemma kan du ansöka om att flytta till ett vård- och omsorgsboende (tidigare äldreboende). I Göteborg finns totalt 63 vård- och omsorgsboenden, 46 kommunala och 16 fristående.

Om vård- och omsorgsboende

I Göteborg finns cirka 65 vård- och omsorgsboenden, både privata och kommunala. Du bor i en egen lägenhet och delar gemensamma utrymmen med de andra hyresgästerna. Våra medarbetare finns på plats dygnet runt.

Hitta vård- och omsorgsboende

Här hittar du de drygt 65 vård- och omsorgsboenden som finns i Göteborg. Det finns boenden med allmän vård och med särskild inriktning.

Ansök om lägenhet

När det är dags att ansöka om vård- och omsorgsboende finns tre sätt att göra det på. Det gäller både om du bor i Göteborg eller i en annan kommun. I din ansökan kan du välja upp till tre önskemål.

Väntetider och erbjudande

När du har fått ett beslut om att du ska få bo på ett vård- och omsorgsboende försöker vi så snart som möjligt hitta ett boende som passar dina behov.

Att tänka på inför din flytt

När du fått en lägenhet och bestämt dig för att flytta kommer säkert flera frågor upp. Här svarar vi på några av de frågor du bör tänka på inför din flytt till vård- och omsorgsboendet.

Sökande från annan kommun

Du kan ansöka om lägenhet på ett vård- och omsorgsboende i Göteborg även om du i dagsläget bor i en annan kommun.

Värdighetsgarantier

För att det ska vara tydligt vad du som bor på ett av Göteborgs Stads vård- och omsorgsboenden kan förvänta dig ger vi dig några löften. Vi kallar dem värdighetsgarantier.

Relaterad information

Flervåningshus med gulvit fasad.
Omsorg och stöd

Vad kostar det att bo på ett vård- och omsorgsboende?

Det är vilken hjälp du får och vilken typ av boende du har som avgör hur mycket du ska betala.

Aktuellt för vård- och omsorgsboenden

Medarbetare utanför Åkerhus Vård- och omsorgsboende
2023-05-09

Nytt arbetssätt ger trygghet för döva med hemtjänst

När Åkerhus Vård- och omsorgsboende hittade ett nytt arbetssätt i hemtjänsten för döva blev det bättre för både hyresgäster och de teckenspråkskunniga medarbetarna. Nu är Åkerhus unika i Sverige med a…

Kärrahus entré. Ett grått tvåvåningshus med stora vita balkonger ovanför entrén.
2023-05-03

Seniorrestaurangen på Kärrahus öppnar igen

Hallå där Sara, enhetschef för Restaurang Kärrahus, som ligger i Kärrahus vård- och omsorgsboende. Ni öppnar igen efter att ha varit stängd sedan pandemins början. Varför har det dröjt så länge?

Flera personer i rullstol är utomhus. Träd och buskar är gröna, någon hissar en flagga.
2023-04-14

Äldreomsorgen söker sommarvikarier

Än är det vår men innan sommaren ska cirka 2 000 sommarvikarier rekryteras till äldreomsorgen och erbjudas ett viktigt och meningsfullt jobb.

${loading}