Till sidans huvudinnehåll
Närbild på händer som trycker på pumpen till en flaska med handsprit. Personen bär plastförkläde.

Att tänka på vid besök


För att kunna erbjuda trygga besök på vård- och omsorgsboenden i Göteborgs Stad finns det några saker du som besökare bör tänka på.

Stanna hemma om du är sjuk

Följ Folkhälsomyndighetens rekommendationer och stanna hemma om du är sjuk med symtom på luftvägsinfektion, magsjuka eller har feber. Undvik nära kontakt med andra.

Ett tryggt besök för alla 

Undvik nära kontakt och trängsel. Håll avstånd till alla personer som befinner sig i verksamhetslokalerna. Tvätta alltid händerna noga med tvål och varmt vatten efter toalettbesök, före måltider och efter att du har tagit i föremål eller ytor som kan ha virus på sig. Om du inte har tillgång till tvål och vatten kan du använda handsprit eller annan handdesinfektion, men det hjälper inte mot alla virus och bakterier.

Hosta och nys i armvecket eller i en pappersnäsduk som du sedan slänger. Nys eller hosta inte rakt ut i luften eller i handen. Genom att använda armvecket eller en näsduk som skydd när du hostar eller nyser minskar du risken att virus fastnar på dina händer eller att sprids i luften till andra människor.

Kontakta Göteborgs Stad

Har du synpunkter eller frågor så kan du kontakta Göteborgs Stad

Telefon och e-post

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Postadress

Göteborgs Stad
404 82 Göteborg

Öppettider

Relaterat

Närbild på en persons händer som tvättas.

Rena händer räddar liv

Handhygien är en av de viktigaste åtgärderna för att förebygga vårdrelaterade infektioner och smittspridning. Folkhälsomyndigheten lär oss hur och varför. (folkhalsomyndigheten.se)

${loading}