Till sidans huvudinnehåll

Det råder eldningsförbud

Senast uppdaterad: 1 juni 2023 klockan 15:16

Göteborgs Stad har infört eldningsförbud för all eldning och grillning i skog och markområden som ligger så nära skog att elden lätt kan spridas dit. Eldningsförbudet gäller från 1 juni klockan 15.00 och tills vidare.

Förbjudet att elda i skog och mark inom kommunen
Skolungdomar diskuterar

Förskoleklass, grundskola och anpassad grundskola

Alla barn och unga i Göteborg har rätt att gå i skolan. I skolan ger vi våra elever kunskap och förmåga att påverka både samhället och sin egen framtid. Här hittar du information om hur skolan fungerar och vilket stöd vi erbjuder dig som elev eller vårdnadshavare.

Nu skickas sommarlovskorten till Göteborgs skolungdomar

4 maj 2023

I följebrevet som skickats med sommarlovskortet till elever i årskurs 6 till 9 i grundskolan står det fel tider. Sommarlovskortet gäller från 1 juni fram till 31 augusti 2023, oavsett tid på dygnet. Spara därför kortet på ett bra ställe tills det börjar gälla. 

Sommarlovskortet skickas hem till folkbokföringsadressen i början av maj. Det kan ta en till två veckor innan sommarlovskortet når brevlådan.

Om du inte har fått något kort hemskickat, kontakta grundskoleförvaltningen via e-post: skolkort@grundskola.goteborg.se, om du går i grundskolan och utbildningsförvaltningen via e-post: skolkort@educ.goteborg.se, om du går i gymnasiet. 

Läs mer på goteborg.se/sommarlovskort

Hitta skola

Här hittar du alla grundskolor och anpassade grundskolor. Anpassad grundskola hette tidigare grundsärskola.

Nyheter från grundskoleförvaltningen

Läs om vad som händer inom grundskoleförvaltningen. Grundskoleförvaltningen ansvarar för  Göteborgs Stads kommunala grundskolor från förskoleklass till och med årskurs nio, anpassad grundskolan samt fritidshem och kulturskolan.

Nyanlända elever

Mottagningsenheten tar emot alla nyanlända elever som kommer till Göteborg och som ska gå i förskoleklass till och med årskurs 9. Vi kartlägger elevens kunskaper och utbildningsbakgrund under två veckors introduktion.

Studievägledning inför gymnasiet

Om du vill prata med en studie- och yrkesvägledare inför ditt val till gymnasiet kan antingen prata med vägledaren på din skola eller på Vägledningscentrum.

Lämna klagomål

Har du klagomål på förskoleklassen, grundskolan, anpassad grundskolan, elevhälsan eller fritidshemmet? Då vill vi veta det.

Vklass

I Vklass får du som elev och vårdnadshavare koll på allt som rör skolan. I Vklass kan du bland annat följa kunskapsutvecklingen, anmäla frånvaro och få information från skolan.
${loading}