Till sidans huvudinnehåll
Grön bil med skylt på taket

Skolkort och skolskjuts

Alla elever i förskoleklass, grundskola och anpassad grundskola som är folkbokförda i Göteborg får kostnadsfritt skolkort inom Göteborg, oavsett avstånd mellan bostad och skola. Skolskjuts, med till exempel taxi, kan elever som har särskilda behov få.

Nu skickas sommarlovskorten till Göteborgs skolungdomar

4 maj 2023

I följebrevet som skickats med sommarlovskortet till elever i årskurs 6 till 9 i grundskolan står det fel tider. Sommarlovskortet gäller från 1 juni fram till 31 augusti 2023, oavsett tid på dygnet. Spara därför kortet på ett bra ställe tills det börjar gälla. 

Sommarlovskortet skickas hem till folkbokföringsadressen i början av maj. Det kan ta en till två veckor innan sommarlovskortet når brevlådan. Om du inte har fått något sommarlovskort hemskickat, kontakta grundskoleförvaltningen via e-post: skolkort@grundskola.goteborg.se.

Läs mer på goteborg.se/sommarlovskort

Skolkort

Alla elever i förskoleklass, grundskola och anpassad grundskola som är folkbokförda i Göteborg får kostnadsfritt skolkort inom Göteborg, oavsett avstånd mellan bostad och skola. Skolskjuts, med till exempel taxi, kan elever som har särskilda behov få.

Sommarlovskort

Göteborgs Stad har beslutat att ge alla skolungdomar från årskurs 6 i grundskolan och anpassad grundskola till årskurs 2 på gymnasiet och anpassad gymnasieskola sommarlovskort för kollektivtrafiken.
${loading}