Till sidans huvudinnehåll

Din väg genom fritidshem


Här kan du som vårdnadshavare följa alla steg på ditt barns väg genom fritidshemmet. I varje steg finns en länk där du kan läsa mer.

Så här ansöker du om fritidshem

 1. 1

  Innan du ansöker

  Innan du ansöker är det viktigt att läsa vilka regler som gäller. Vilka barn kan få plats i fritidshem och vad händer om du till exempel är sjukskriven, studerande eller arbetssökande. Du läser reglerna här.

 2. 2

  Så här ansöker du om plats

  Om du redan har en plats på ett kommunalt fritidshem och ska byta skola så behöver du inte ansöka om fritidshem igen. Din plats följer med till din nya skola. Om du inte har haft kommunalt fritidshem tidigare så måste du ansöka om det. Du ansöker om plats efter du har fått besked om ditt barns nya skolplacering. Här kan du läsa mer om hur du ansöker om plats.

 3. 3

  Efter du har fått erbjudande om plats

  Om du får ett erbjudande om plats i fritidshem måste du som vårdnadshavare svara på det. När du tackar ja till en plats i fritidshem ska du samtidigt lämna in uppgifter om din familjs inkomst. Du kan läsa mer om hur du lämnar in uppgifter om din sysselsättning och inkomst här. Där kan du också läsa om vilken avgift som du ska betala för ditt barn.

 4. 4

  Vill du ändra i din nuvarande placering?

  Det är viktigt att du som vårdnadshavare anmäler om du har ändrade familjeförhållanden, ändrad omsorgstid eller ändrad sysselsättning. Det kan påverka din avgift eller hur många timmar ditt barn kan vara i fritidshemmet.

  Här kan du läsa mer om hur du gör ändringar.


 5. 5

  Så här säger du upp din plats

  Om du inte vill ha plats i fritidshem i någon av de kommunala skolorna i Göteborgs Stad längre ska du som vårdnadshavare meddela det. 

  Här kan du läsa mer om hur du gör för att säga upp din plats.

Kontakta grundskoleförvaltningen

Har du synpunkter eller frågor om fritidshem så kan du kontakta grundskoleförvaltningen

Telefon och e-post

Telefon
031-365 09 60
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Besöksadress

Gamlestads Torg 5

[{ "type":"Feature", "geometry":{ "type":"Point", "coordinates":[12.004993970299916,57.727959886790366] }, "properties":{ "title":"Grundskoleförvaltningen", "content":"Gamlestads Torg 5" } }]

Postadress

Box 1015
405 21 Göteborg

${loading}