Program, festivaler

Festival kan vara lika med fest, men också massor av tillfällen till lärande och upplevelser. Håll utkik efter alla festivaler och andra arrangemang som äger rum i Göteborg.

Rytmisk samba, sköna ballader, het flamenco och arabiska toner – Sommarunderhållningens musik har stor variation. Barn- och familjeföreställningar för alla åldrar som lockar till skratt och eftertanke. Sommarunderhållningen tar plats i parker och på torg i Göteborg.

Festivalåret startar med Göteborgs internationella filmfestival och fortsätter med bland annat Vetenskapsfestivalen, Göteborgs Dans- & Teaterfestival, West Pride/Europride i Göteborg och Göteborgs kulturkalas som avrundar sommaren. Sen följer Göteborgs internationella konstbiennal, Kulturnatta i oktober och exilfilmfestivalen i november.

Flunsåsparken är Sveriges enda folkpark med fri entré. "Flunsan" ligger på Sockenvägen, centralt på Hisingen, nära Wieselgrensplatsen. Från maj till september händer det saker i Flunsåsparken. Familjekvällar med kända artister, dans och skolavslutningar.

Kulturnatta är ett kulturellt knytkalas för en bred publik som anordnas för att marknadsföra konst- och kulturarrangemang i Göteborg. Nya och gamla arrangörer fyller natten med konstnärligt och kulturellt innehåll. Alla arrangörer som vill får ha med sin kulturaktivitet, som genomförs på hemmaplan med egna resurser, under gemensam paroll ”Kulturnatta”. Nästa Kulturnatta äger rum den 19 oktober 2018. Mer information och komplett program läggs ut på projektets hemsida:

I augusti varje år äger Göteborgs kulturkalas rum, ett kalas som bidrar till ett varmare, mänskligare och roligare samhälle. Alla är bjudna och det är fri entré! Med runt 1 miljon besök och traditioner från början av 1990-talet är kulturkalaset en av Sveriges största stadsfestivaler.