Till sidans huvudinnehåll
Två personer som läser tidskrifter, en kvinna i förgrunden och en man i rullstol i bakgrunden.

Bibliotek

På biblioteken kan du låna böcker och filmer, långa berättelser och korta historier, fakta om världen och sagor om andra världar, musikinstrument och datorer. Du kan låna tills hjärtat brister eller dina armar inte orkar bära mer. Allt du behöver är ett bibliotekskort. Låna en bit av världen och behåll känslan, på biblioteken i Göteborg.

Problem med Gotlib och appen Biblioteket

12 april 2024

Vi upplever driftsstörningar som påverkar bibliotekskatalogen Gotlib och appen Biblioteket. Detta gör även att meddelanden om reservationer blir försenade. Problemet är felanmält och vi arbetar på att lösa det.

Sök i bibliotekskatalogen

Sök efter böcker, filmer, e-böcker, ljudböcker och cd-skivor.

I fokus

Hand som håller i en penna och skriver i en bok
Uppleva och göra

Bokcirkla, få läxhjälp eller öva svenska

Biblioteken i Göteborg har alltid något på gång. Ta del av allt ifrån föreläsningar och författarsamtal, till språkkaféer, bokcirklar och läxhjälp.

Hitta biblioteken

Det finns alltid ett bibliotek nära dig i Göteborg, digitalt och i din stadsdel. Du är välkommen till vilket du vill, oavsett var du bor.

Alla arrangemang på biblioteken

På biblioteken i Göteborg kan du bland annat gå på föreläsningar, författarsamtal, språkträffar och få läxhjälp.

Chatta med en bibliotekarie

Har du en fråga? Få snabb och personlig service oavsett var du är! I bibliotekens chatt får du svar på frågor om till exempel dina reservationer, öppettider, bibliotekens digitala tjänster eller källkritisk granskning.

Meröppna bibliotek

Du kan besöka ett meröppet bibliotek innan eller efter de vanliga öppettiderna. Då kan du bland annat låna, lämna tillbaka dina lån och hämta dina reservationer utan att personal är på plats. För att bli en meröppetanvändare behöver du registrera dig och skriva på ett avtal.

Aktuellt från biblioteken

Angereds bokmässa är tillbaka – här listar vi årets höjdpunkter

2024-04-04

Snart är det dags för Angereds bokmässa igen. Den 3–4 maj fylls Kulturhuset Blå Stället till brädden av seminarier, författarsamtal, bokbord, workshops, poesiläsningar och sagostunder. Här listar vi n…

Tvättstugebibliotek ska väcka läslust i Frölunda

2024-03-28

Snart kan boende runt Frölunda torg låna barn- och ungdomsböcker i tvättstugan. Biblioteken i Göteborg och bostadsbolaget Poseidon öppnar tre tvättstugebibliotek i Poseidons fastigheter i början av ap…

Kollage med bokomslag och texten Bokcirkel Världen runt Våren 2024

Världen runt med Kulturhuset Bergsjöns bokcirkel

2024-01-03

Låna en bit av världen och var med i Kulturhuset Bergsjöns bokcirkel Världen runt. De träffas en gång i månaden och diskuterar böcker från olika delar av världen. I vår går resan till Irak, Nigeria, S…

Mer i fokus

Hand som håller i kasse med bokstavsmönster på
Omsorg och stöd

Boken kommer hem till dig

Har du svårt att ta dig till biblioteket? Med den kostnadsfria tjänsten Boken kommer kan du få biblioteksböcker hem till dörren, var sjätte vecka.

${loading}