Till sidans huvudinnehåll

Det råder eldningsförbud

Senast uppdaterad: 1 juni 2023 klockan 15:16

Göteborgs Stad har infört eldningsförbud för all eldning och grillning i skog och markområden som ligger så nära skog att elden lätt kan spridas dit. Eldningsförbudet gäller från 1 juni klockan 15.00 och tills vidare.

Förbjudet att elda i skog och mark inom kommunen
Pappa läser böcker med barn på biblioteket

Bibliotek

Det finns alltid ett bibliotek nära dig, digitalt och i din del av staden. Du är välkommen till vilket du vill, oavsett var du bor. Du använder våra digitala tjänster, lånar och lämnar tillbaka på samma sätt överallt. Det är alltid gratis och öppet för alla.

Sök i bibliotekskatalogen

Sök efter böcker, filmer, e-böcker, ljudböcker och cd-skivor.

I fokus

Kvinna och barn som läser en bok tillsammans
Uppleva och göra

Fira Göteborg 400 år på bibliotek och kulturhus

Vill du testa Bollywood-dans? Eller lära dig skriva deckare och spela djembe-trumma? Det är bara några av aktiviteterna när bibliotek och kulturhus firar Göteborg 400 år i sommar.

Hitta biblioteken

Det finns alltid ett bibliotek nära dig i Göteborg, digitalt och i din stadsdel. Du är välkommen till vilket du vill, oavsett var du bor.

Alla arrangemang på biblioteken

På biblioteken i Göteborg kan du bland annat gå på föreläsningar, författarsamtal, språkträffar och få läxhjälp. Vi har många aktiviteter för barn och unga. Alla aktiviteter är gratis, men till vissa behöver du anmäla dig i förväg.

Chatta med en bibliotekarie

Har du en fråga? Få snabb och personlig service oavsett var du är! I bibliotekens chatt får du svar på frågor om till exempel dina reservationer, öppettider, bibliotekens digitala tjänster eller källkritisk granskning.

Meröppna bibliotek

Du kan besöka ett meröppet bibliotek innan eller efter de vanliga öppettiderna. Då kan du bland annat låna, lämna tillbaka dina lån och hämta dina reservationer utan att personal är på plats. För att bli en meröppetanvändare behöver du registrera dig och skriva på ett avtal.
${loading}