Till sidans huvudinnehåll
Bibliotekets självservicedisk för lån och återlämning

På biblioteket

På biblioteket får du en stund för dig själv eller tillsammans med andra. Surfa, spela och skapa. Läs på det språk som passar dig. Låna böcker, musik och film och ta del av nyheter och aktiviteter.

Använd dator på biblioteket

Alla bibliotek har minst en dator med möjlighet att skriva ut och kopiera.

Släktforska

Släktforskning kan bli en spännande resa tillbaka i tiden. På biblioteken finns digitala tjänster och böcker som kan hjälpa dig.

Bibliotekens söktjänster

Biblioteken har många söktjänster där du kan hitta fördjupad information om olika ämnen.

Att göra tillsammans med andra

Vuxna i Lärande

Vuxna i lärande (ViL) är biblioteksservice för dig som är vuxen och studerar på grundläggande nivå, och för pedagoger inom Vuxenutbildningen Göteborg. Vi erbjuder bland annat läxhjälp, tillgång till studiedatorer, språkcaféer, bokcirklar, bokprat och workshops.

Äpple som ligger på två böcker.

Få läxhjälp

På biblioteken i Göteborg kan du få läxhjälp och många bibliotek har studieplatser och grupprum.

Språkcafé

På språkcafé kan du träna språk med andra. Vi träffas och tränar språk tillsammans. Du kan hitta vilka språkcafé som anordnas i stadens kalendarium.

Bokcirklar

Många bibliotek anordnar bokcirklar. Där kan du tillsammans med andra läsa en roman eller facklitteratur i ett intressant ämne. Biblioteket kan ge bra tips hur du kan bokcirkla. Vi erbjuder även många böcker som e-bok, ljudbok eller talbok. Du hittar bokcirklarna i kalendariet.

${loading}