Till sidans huvudinnehåll
Kollage med bokomslag och texten Bokcirkel Världen runt Våren 2024
Kulturhuset Bergsjön bjuder in till bokcirkeln Världen runt, med start den 29 januari.

Världen runt med Kulturhuset Bergsjöns bokcirkel

Publicerad 3 januari 2024

Låna en bit av världen och var med i Kulturhuset Bergsjöns bokcirkel Världen runt. De träffas en gång i månaden och diskuterar böcker från olika delar av världen. I vår går resan till Irak, Nigeria, Sydafrika, Nya Zeeland och Australien.

Vill du läsa böcker från olika delar av världen i Kulturhuset Bergsjöns bokcirkel? I höstas började de i Chile och i januari är de framme i Irak.

Bokcirkeln träffas en gång i månaden klockan 17.30–18.30 och diskuterar en ny bok. Du får gärna anmäla dig innan till karin.kraft@kultur.goteborg.se, men du får komma även om du inte anmält dig.

Träffar och böcker

29 januari kl. 17.30: Frankenstein i Bagdad av Ahmed Saadawi (Irak)

Ahmed Saadawis internationellt uppmärksammade roman Frankenstein i Bagdad är lika mycket rysare som den är en djupt realistisk – och humoristisk – skildring av en vardag som på många sätt ter sig mer overklig än romanens övernaturliga inslag.

Låna boken Frankenstein i Bagdad på biblioteken i Göteborg

26 februari kl. 17.30: Varje dag är tjuvens dag av Teju Cole (Nigeria)

Varje dag är tjuvens dag är en liten bok med stor sprängkraft. Teju Cole rör sig blixtsnabbt mellan det lilla och det stora och ger en fascinerande inblick i ett Nigeria som nu förändras snabbt.

Låna boken Varje dag är tjuvens dag på biblioteken i Göteborg

25 mars kl. 17.30: Löftet av Damon Galgut (Sydafrika)

Löftet är en drabbande familjekrönika om det moderna Sydafrika, en läsupplevelse som belönades med Booker-priset 2021.

Låna boken Löftet på biblioteken i Göteborg

22 april kl. 17.30: Mot ännu en sommar av Janet Frame (Nya Zeeland)

Handlar om Grace som avbrutit sitt romanprojekt. Romanen är en resa i Graces inre världen värld som utmärks av landsflykt och hemlängtan, liksom känslan av att inte höra hemma någonstans. Det att ständigt befinna sig på flykt.

Låna boken Mot ännu en sommar på biblioteken i Göteborg

27 maj kl. 17.30: Överlevarna av Jane Harper (Australien)

När en kropp upptäcks på stranden i den lilla kuststaden hotar väl bevarade hemligheter att dyka upp i den mordutredningen som följer. Ett sjunket vrak, en försvunnen flicka och frågor som aldrig fått något svar.

Låna boken Överlevarna på biblioteken i Göteborg

Kulturhuset Bergsjön är göteborgarnas kulturhus vid Rymdtorget. Välkommen in för att upptäcka, uppleva och utöva kultur helt gratis. På kulturhuset kan du skapa, lyssna, läsa, se, spela, måla, slappna av, umgås, fika, dansa, utmanas och göra det du gillar mest. Läs mer på Kulturhuset Bergsjöns webbplats.

${loading}