Till sidans huvudinnehåll

Använd dator på biblioteket


Alla bibliotek har minst en dator med möjlighet att skriva ut och kopiera.

Surfa på trådlöst nätverk

Du kan surfa gratis på bibliotekens trådlösa nätverk. Alla folkbibliotek, utom Styrsö bibliotek och bokbussarna, har trådlöst nätverk. Anslut till det öppna nätverket culturewifi-free för att surfa gratis på bibliotekets trådlösa nätverk.

För att skriva ut behöver du använda någon av bibliotekens datorer. Du kan inte skriva ut genom att ansluta din egen dator till bibliotekens nätverk.

Använd bibliotekens datorer

Alla folkbibliotek har datorer och skrivare du kan använda. Det enda som krävs är att du har ett bibliotekskort. Att låna en dator är gratis, att skriva ut kostar pengar.

Skriva ut och kopiera på biblioteken

Du kan skriva ut A4-format i svartvitt från alla biblioteks datorer. På alla bibliotek utom 300m2 kan du kopiera. På vissa bibliotek kan du skriva ut i både färg och svartvitt, och på vissa bibliotek kan du kopiera till både A4 och A3.

Det är gratis att skriva ut eller kopiera tre A4-sidor i svartvitt per dag. Du kan skriva ut eller kopiera fler sidor, men då kostar det pengar. Att skriva ut eller kopiera i färg kostar alltid pengar.

Kostnad för att skriva ut

  • A4 svartvitt 2 kr
  • A4 färg 6 kr (bara möjligt på vissa bibliotek)

Kostnad för att kopiera

  • A4 svartvitt 2 kr
  • A4 färg 6 kr (bara möjligt på vissa bibliotek)
  • A3 svartvitt 5 kr (bara möjligt på vissa bibliotek)
  • A3 färg 12 kr (bara möjligt på vissa bibliotek)

Boka dator

På många bibliotek kan du boka dator i förväg. Oavsett om du bokat datorn i förväg eller inte loggar du in på datorn med ditt bibliotekskort och pinkod.

Så här bokar du en dator

  1. Logga in i bokningssystemet Netloan. I bokningssystemet Netloan kan du boka en dator i förväg på datorerna på biblioteken. Du loggar in med ditt bibliotekskortsnummer och pinkod.
  2. Boka en dator genom att välja reservationer och det bibliotek du vill boka en dator på. Sedan väljer du datum och tid då du vill använda datorn genom att klicka i rutan.
  3. Spara din bokning genom att välja Skapa.

Skanna

Skanner finns på flera bibliotek. Be personalen om hjälp att boka en dator med skanner. Det kan vara bra att ha med ett eget USB-minne om du vill skanna och spara till exempel betyg, blanketter eller foton. Att skanna kostar ingenting.

Här kan du se vilken teknisk utrustning som finns på just ditt bibliotek. Klicka på ditt bibliotek i listan och titta under rubriken Utrustning.

Kontakta närmaste bibliotek

Har du synpunkter eller frågor om att använda dator på biblioteket så kan du kontakta närmaste bibliotek.

${loading}