Till sidans huvudinnehåll

Det råder eldningsförbud

Senast uppdaterad: 1 juni 2023 klockan 15:16

Göteborgs Stad har infört eldningsförbud för all eldning och grillning i skog och markområden som ligger så nära skog att elden lätt kan spridas dit. Eldningsförbudet gäller från 1 juni klockan 15.00 och tills vidare.

Förbjudet att elda i skog och mark inom kommunen
Hand som håller i ett bibliotekskort på biblioteket.

Ditt bibliotekskonto

Med ett bibliotekskort kan du låna böcker, filmer, e-böcker, ljudböcker och cd. Du kan också använda bibliotekens digitala tjänster för att till exempel läsa tidningar eller gå en språkkurs. Du skaffar ett bibliotekskort och bibliotekskonto på ditt bibliotek.

Logga in på ditt bibliotekskonto

Logga in i en webbläsare

På en dator kan du logga in på ditt bibliotekskonto i webbläsaren och sköta många av dina biblioteksärenden på internet.

Logga in i appen Biblioteket

Använder du mobiltelefon eller surfplatta kan du logga in i appen Biblioteket för många av dina biblioteksärenden.

Skaffa och spärra bibliotekskort

Du skaffar ett bibliotekskort på något av biblioteken. Bibliotekskortet gäller på alla folkbibliotek i Göteborg och är gratis.

Låneregler

Bibliotekskortet är en värdehandling och du ansvarar för det du lånat. Lånetiden är normalt tre veckor. Om ingen reserverat det du lånat, kan du göra omlån så att lånet förlängs. Bibliotekskortet är giltigt i tre år, därefter måste du förnya det.

Så behandlar biblioteket dina personuppgifter

Din personliga integritet och vår hantering av dina personuppgifter är viktigt för oss. För att du ska känna dig trygg med hur biblioteken i Göteborg behandlar dina uppgifter, vill vi informera dig om hur vi skyddar din integritet.

Biblioteksavgifter

Det är gratis att låna på biblioteket. Biblioteket har inga förseningsavgifter. Om det du lånat blivit förstört eller försvunnit, måste du betala så att vi kan ersätta det.
${loading}