Till sidans huvudinnehåll

Skaffa och spärra bibliotekskort

Du skaffar ett bibliotekskort på något av biblioteken. Bibliotekskortet gäller på alla folkbibliotek i Göteborg och är gratis.

Ditt bibliotekskort gäller på alla folkbibliotek i Göteborg. Bibliotekskortet är giltigt i tre år, därefter måste du förnya det.

Mer information om vad som gäller för ditt bibliotekskort finns i bibliotekens låneregler.

Hand som håller upp bibliotekskort
Bibliotekskort för biblioteken i Göteborg.

Skaffa bibliotekskort

Du skaffar bibliotekskort på något av biblioteken i Göteborg. Du behöver läsa och skriva under bibliotekets låneregler och legitimera dig. Ta med giltig fotolegitimation. Vi godkänner pass, körkort, id-kort och LMA-kort. Att skaffa bibliotekskort är gratis, men om kortet tappats bort eller blivit förstört kostar det 30 kronor att skaffa ett nytt.

Om du inte fyllt 18 år behöver målsman (förälder eller annan vårdnadshavare) skriva under.

Skaffa ett tillfälligt bibliotekskort online

Om du är över 18 år kan du också skaffa ett tillfälligt bibliotekskort online. Med ett tillfälligt bibliotekskort kan du bland annat reservera böcker, tidningar, musik och tv-spel. Det tillfälliga bibliotekskortet gäller i en månad. När det du vill låna finns att hämta besöker du valt bibliotek och skaffar ett permanent bibliotekskort.

Skaffa ett bibliotekskort med ombud

Om du inte kan besöka ett bibliotek för att skaffa ett bibliotekskort kan du skicka ett ombud. Ombudet behöver då ha med sig lånereglerna som du har skrivit under. Ombudet behöver också ha med sig legitimation både för sig själv och för dig.

Det här kan du göra med ett bibliotekskort

Spärra bibliotekskortet

Bibliotekskortet är en personlig värdehandling. Om du förlorar det måste du spärra det med en gång. Du kan spärra ditt bibliotekskort dygnet runt.

Du är ansvarig för allt som lånas på ditt kort, även det som obehöriga har lånat. Som målsman ansvarar du för barnens kort och lånen som görs på dem.

Ring och spärra ditt bibliotekskort

Ring 031-368 34 34 och lämna ett meddelande på telefonsvararen. Ange ditt fullständiga namn, personnummer och telefonnummer.

E-posta och spärra ditt bibliotekskort

Skicka e-post till kravet@kultur.goteborg.se. Ange ditt fullständiga namn, personnummer och telefonnummer.

Kontakta närmaste bibliotek

Har du synpunkter eller frågor om att skaffa och spärra ditt bibliotekskort så kan du kontakta närmaste bibliotek.

${loading}