Till sidans huvudinnehåll
Kvinna som ler.

Våra yrkesområden

Hos oss finns över 100 yrken och runt 1000 olika befattningar. Här får du veta mer om våra yrkesområden.

Chef och ledning

Som chef i Göteborgs Stad är du en nyckelperson för att driva och utveckla verksamheten mot givna mål och utifrån dem vi är till för.

Ekonomi och juridik

Att jobba med ekonomi eller juridik handlar om skapa stöd och struktur kring kärnverksamheten.

Administration, ​HR och kommunikation

Vi jobbar för en hållbar arbetsplats. Vi gör det bland annat genom att utveckla medarbetare, arbetsmiljö och ledarskap och genom att rekrytera rätt.

IT, digitalisering och innovation

Vi utvecklar arbetssätt och tjänster som förenklar vardagen för alla dem som bor och verkar i Göteborg.

Kultur och fritid

Vi öppnar världar för barn, unga och vuxna i hela Göteborg. Genom ett brett konst- och kulturliv och möjlighet till en innehållsrik och aktiv fritid för alla göteborgare.

Måltid, lokalvård och service

Varje dag lagar och distribuerar vi mat till förskolor, skolor, vård- och omsorgsboenden och till personer i social utsatthet.

Pedagogiskt arbete

Tillsammans ger vi barn, unga och vuxna möjligheter till en bra framtid, varje dag. Vi gör det i alla våra förskolor, skolor och genom vuxenutbildning.

Samhällsbyggnad, teknik, trafik och miljö

Göteborg växer och förändras snabbt. Tillsammans bygger vi en grön och nära storstad. Vi gör det genom allt från asfaltläggning till stadsplanering.

Sjukvård, omsorg och stöd

Vi ser till att fler kan leva ett gott och självständigt liv, oavsett ålder eller funktionsnedsättning. Detta gör vi bland annat i hemmet, på vård- och omsorgsboenden och på skolor.

Socialt arbete

Vi ger stöd när livet inte håller och bidrar till att unga får en god start i livet. Vi gör det bland annat på behandlingsmottagningar och på familjecentraler.

Relaterad information

förstoringsglas

Lediga jobb

Vi söker nya kollegor varje dag. Hos oss kan du jobba som allt från lärare till landskapsarkitekt. Hitta ditt nya jobb hos oss!

En man

Så är det att jobba hos oss

Vad är viktigt för dig? Som anställd i Göteborgs Stad kan du få balans mellan jobb och fritid och utvecklas på ditt sätt.

${loading}