Till sidans huvudinnehåll

Administration, ​HR och kommunikation


Vi jobbar för en hållbar arbetsplats. Vi gör det bland annat genom att utveckla medarbetare, arbetsmiljö och ledarskap och genom att rekrytera rätt.
Digitalt möte mellan två personer
Vi jobbar för att ge alla samma chans att ta del av sina demokratiska rättigheter. Foto: Lo Birgersson

Det här gör vi

Jobbar du med HR hos kan du arbeta med många olika saker. Det kan handla om allt från rekrytering, kompetensförsörjning, organisationsförändringar eller rehabilitering till strategisk omvärlds- och riskanalys inom HR-området eller att företräda Göteborgs Stad i olika slags förhandlingar.

Inom kommunikationsområdet jobbar du för att Göteborgs Stad ska vara en kommunikativ organisation. Oavsett roll är du med och bidrar du till att vi kommunicerar på ett enkelt, effektivt och efterfrågat sätt, med medarbetare och med boende, besökare och näringsliv.

Som administratör kan du exempelvis ha hand om fakturering, inköp, registrering av anställningar, schemaläggning, att föra protokoll eller hantera data i olika system.

Det här kan du jobba som

Inom det här yrkesområdet kan du jobba som allt från HR-specialist eller HR-chef till kommunikatör, bemanningsadministratör, skoladministratör, kommunikationsstrateg, formgivare, fotograf eller produktionsledare.

Här kan du jobba

Det finns roller som handlar om HR och kommunikation i alla stadens runt 50 förvaltningar och bolag.

Vägar till våra yrken

Det finns många olika vägar till att jobba inom HR-området. Du kan exempelvis läsa företagsekonomi eller sociologi med inriktning på organisation och ledarskap eller arbets- och organisationspsykologi. Även kurser i arbetsrätt kan vara värdefullt.

Likaså finns det många olika utbildningar som leder till jobb inom kommunikation. Du kan gå en högskoleutbildning inom media och kommunikation eller utbilda dig på yrkeshögskola. På samma sätt är det olika krav på utbildning inom administrationsområdet. Ta hjälp av vår studie- och yrkesvägledning om du vill ha personliga råd:
Vägledningscentrum för dig under 20 år
Karriärvägledning för dig över 20 år 

Två kollegor i workshop som ser glada ut.
Det finns roller som handlar om HR, kommunikation och administration i alla stadens runt 50 förvaltningar och bolag. Foto: Lo Birgersson

Vad kan jag få i lön?

  • Lönestatistik Göteborgs Stad

    Göteborg Stads lönepolitik utgår från att lönen ska vara individuell och avspegla hur du utför ditt arbete. Goda insatser ska belönas med högre lön.

Kontakta Göteborgs Stad

Telefon och e-post

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Postadress

Göteborgs Stad
404 82 Göteborg

Öppettider

I fokus

Kvinna som ler

Möt medarbetare inom Administration, HR och kommunikation

Se filmer och läs korta intervjuer med några av dem som jobbar inom yrkesområdet. Vi är Göteborg.

Illustrerat förstoringsglas

Lediga jobb

Vi söker nya kollegor varje dag. Hos oss kan du jobba som allt från lärare till landskapsarkitekt. Hitta ditt nya jobb hos oss!

Praktik

Vi erbjuder praktik för dig som studerar, oavsett om det är på högstadiet, gymnasiet, vuxenutbildning, högskola eller yrkesutbildning. Du kan också göra ditt exjobb i någon av våra verksamheter.

Jobba som vikarie

Vi behöver både timvikarier, som kan hoppa in med kort varsel, och semestervikarier under semesterperioderna.

${loading}