Till sidans huvudinnehåll

IT, digitalisering och innovation


Vi utvecklar arbetssätt och tjänster som förenklar vardagen för göteborgarna och för alla dem som bor och verkar i Göteborg.
Två kvinnor som ler
Digitalisering bedrivs inom alla stadens verksamheter. Foto: Lo Birgersson

Det här gör vi

För att vår service ska tillgodose allas behov arbetar vi aktivt med att identifiera, testa och förverkliga nya lösningar. Vi ska öka takten på digitaliseringen och arbetar därför med AI, automation och robotisering inom till exempel välfärdsteknik, parkskötsel och i dialogforum med medborgare. Innovation skapas i mötet mellan människor och deras kunskap. Därför har vi ett tillåtande klimat där energi och kreativitet kan släppas lös och välkomnas.

Vårt innovationsprogram ser till att innovation inte bara blir förunnat några få, utan sprids i hela organisationen. Hos oss lyfter dina idéer tillsammans med andra, inom staden, nationellt och internationellt.

Det här kan du jobba som 

Digitalisering och innovation bedrivs inom alla stadens verksamheter. Roller som IT-arkitekt, support, systemförvaltare, webbstrateg, dataskyddsombud, utvecklingsledare och innovationsledare är bara några exempel på vad du kan jobba som.

Här kan du jobba

Det finns roller som handlar om IT, digitalisering och innovation i alla stadens runt 50 förvaltningar och bolag. I de här förvaltningarna finns det extra många:
Jobba på Intraservice
Jobba på Demokrati och medborgarservice
Jobba på stadsledningskontoret

Vägar till våra yrken

Ska du jobba med IT hos oss är den vanligaste utbildningsbakgrunden är en högskoleutbildning med datainriktning, exempelvis en systemvetenskaplig- eller någon civilingenjörsutbildning med datainriktning.

Vill du jobba mer brett med innovation och utveckling kan du ha många olika utbildningsbakgrunder. Ta hjälp av vår studie- och yrkesvägledning om du vill ha personliga råd:
Vägledningscentrum för dig under 20 år
Karriärvägledning för dig över 20 år

Vad kan jag få i lön?

  • Lönestatistik Göteborgs Stad

    Göteborg Stads lönepolitik utgår från att lönen ska vara individuell och avspegla hur du utför ditt arbete. Goda insatser ska belönas med högre lön.

Kontakta Göteborgs Stad

Telefon och e-post

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Postadress

Göteborgs Stad
404 82 Göteborg

Öppettider

Relaterat

Man vid bildskärm som ler

Möt medarbetare inom IT, innovation och digitalisering

Se filmer och läs korta intervjuer med några av dem som jobbar inom yrkesområdet. Vi är Göteborg.

Illustrerat förstoringsglas

Hitta ditt jobb inom IT, innovation och digitalisering!

Här hittar du alla lediga annonser.

Praktik

Vi erbjuder praktik för dig som studerar, oavsett om det är på högstadiet, gymnasiet, vuxenutbildning, högskola eller yrkesutbildning. Du kan också göra ditt exjobb i någon av våra verksamheter.

Jobba som vikarie

Bli vår hjälte! Vi behöver både timvikarier, som kan hoppa in med kort varsel, och semestervikarier under semesterperioderna

${loading}