Till sidans huvudinnehåll

Ekonomi och juridik


Att jobba med ekonomi eller juridik handlar om skapa stöd och struktur kring kärnverksamheten.
En grupp kollegor sitter runt ett bord
Det finns roller som handlar om ekonomi, administration och juridik i alla stadens runt 50 förvaltningar och bolag.  Foto: Lo Birgersson

Det här gör vi

Jobbar du med ekonomi eller juridik kan det omfatta såväl strategiskt ledningsarbete som praktiska uppgifter. Inom ekonomi kan det exempelvis handla om redovisning, bokslut och årsredovisning på områden från stadsplanering till socialt arbete.

Som jurist i Göteborgs Stad finns fler olika möjligheter. Du kan jobba för en specifik förvaltning eller ett särskilt bolag. Du kan också vara en av stadens stadsjurister som ger juridisk rådgivning till hela Göteborgs Stad. Oavsett vilken roll du har kan det ingå att utbilda chefer och medarbetare juridiska frågor eller att vara kommunens juridiska ombud i förhandlingar eller rättsprocesser.

Det här kan du jobba som

Inom det här yrkesområdet kan du jobba som allt från controller, ekonomiansvarig, registrator till upphandlare, inköpare, förvaltningsjurist eller stadsjurist.

Här kan du jobba

Det finns roller som handlar om ekonomi och juridik i alla stadens runt 50 förvaltningar och bolag. I de här förvaltningarna finns det extra många:
Jobba på Inköp och upphandling
Jobba på stadsledningskontoret

Vägar till våra yrken

Utbildningskraven för att jobba inom ekonomiområdet varierar. För vissa krävs civilekonomexamen. För vissa tjänster krävs utbildning på högskolenivå. Lämpliga utbildningar kan även finnas inom yrkeshögskolan.

För att arbeta som jurist bör du ha gått juristprogrammet på högskola eller universitet. Ta hjälp av vår studie- och yrkesvägledning om du vill ha personliga råd:
Vägledningscentrum för dig under 20 år
Karriärvägledning för dig över 20 år

Två kollegor samtalar framför datorer.
Jobbar du med ekonomi eller juridik kan det omfatta såväl strategiskt ledningsarbete som praktiska uppgifter. Foto: Lo Birgersson

Kontakta Göteborgs Stad

Telefon och e-post

Telefon
031-365 00 00 (Göteborgs Stads kontaktcenter)
Kontaktformulär

Ställ en fråga eller lämna en synpunkt.

Fyll i din e-postadress om du vill ha svar.
Ställ en fråga eller lämna en synpunkt. Beskriv ditt ärende så detaljerat som möjligt. Max 5000 tecken.
Göteborgs Stad behandlar dina personuppgifter i enlighet med bestämmelserna i dataskyddsförordningen, DSF. För mer information, se Så här behandlar kommunen dina personuppgifter.

Postadress

Göteborgs Stad
404 82 Göteborg

Öppettider

I fokus

Kvinna som ler

Möt medarbetare inom ekonomi och juridik

Se filmer och läs korta intervjuer med några av dem några av dem som jobbar inom yrkesområdet. Vi är Göteborg.

Illustrerat förstoringsglas

Lediga jobb

Här hittar du alla aktuella annonser.

Praktik

Vi erbjuder praktik för dig som studerar, oavsett om det är på högstadiet, gymnasiet, vuxenutbildning, högskola eller yrkesutbildning. Du kan också göra ditt exjobb i någon av våra verksamheter.

Jobba som vikarie

Vi behöver både timvikarier, som kan hoppa in med kort varsel, och semestervikarier under semesterperioderna.

${loading}