Till sidans huvudinnehåll
Kvinna visar på skärm för andra personer.

Starta, driva och etablera företag

Det ska vara enkelt att start, driva och etablera företag i Göteborg. Här finns alla förutsättningar för dig som vill komma igång eller fortsätta att utvecklas.

Hjälp och tips att starta företag

Det ska vara enkelt att starta företag i Göteborg. Och det finns mycket hjälp att få men det kanske inte alltid är så lätt att veta var man ska börja? Här guidar vi dig rätt.

Driva företag

Det ska vara lätt att starta, utveckla och etablera företag i Göteborgsregionen. Vi på Business Region Göteborg skapar förutsättningar för hållbart företagande och fler jobb. Ta hjälp av oss oavsett om du just startat ditt företag, vill komma vidare med din idé eller funderar på att investera eller etablera verksamhet i regionen.

Kundundersökning om företagsklimatet

Göteborgs Stad verkar för att skapa ett bra företagsklimat i kommunen. För att fortsätta utveckla och förbättra vår service är det viktigt för oss att veta vad du som företagare tycker om det vi gör. Därför genomför vi kundundersökningar.

Guider

Starta kafé eller restaurang

Här finns tips om vilka regler som gäller i branschen och vilka kommunala tillstånd som kan vara aktuella för dig att söka.

Starta och driva mobil streetfood-verksamhet

Att sälja från en rullande restaurang eller kafé, är ett sätt att testa ett spännande koncept i mindre format eller utöka en verksamhet. Här kan du läsa om vad du behöver tänka på när du startar en mobil streetfood-verksamhet.

Starta barnomsorg och skola

Vill du starta förskola, skola, fritidshem eller pedagogisk omsorg (familjedaghem) måste verksamheten uppfylla vissa krav, både när det gäller pedagogik och lokaler. Ska ni servera mat gäller dessutom särskilda krav för livsmedelshanteringen.

Bli utförare i konkurrensutsatt verksamhet

Så här gör du som vill bli utförare av daglig verksamhet eller hemtjänst inom Göteborgs Stad.

Konsumenträtt för företagare

Har du som företagare frågor om konsumenternas rättigheter kan du vända dig till Konsumentverket.

Avveckla företag

På verksamt.se kan du se vad du ska ha koll på om du vill avveckla eller sälja ditt företag.

Anbudsguide för företagare

Det här är guiden för dig som vill leverera varor och tjänster till göteborgarna och vill veta mer om hur det går till. Följ med oss steg för steg så blir det enklare att lämna anbud i en upphandling.

Fler guider och checklistor på verksamt.se

På verksamt.se finns checklistor för att starta restaurang, hotell, biodling eller vattenbruk.

${loading}