Till sidans huvudinnehåll
Kvinna framför hållbarhetstavlor

Hållbart företagande

Vill du driva ditt företag mer hållbart och samtidigt bli affärsmässigt starkare? Här får du vägledning och tips om planering av resor och transporter, energieffektivisering, kemikalieanvändning och avfallshantering. Dessutom finns det flera satsningar som du kan engagera ditt företag i.

Planera dina transporter

Det finns stora möjligheter att både spara pengar och minska klimatpåverkan om du planerar ditt företags transporter. Gör en transportplan där företagets alla transporter och fordon ingår.

Miljödiplomera ditt företag

En miljödiplomering av företaget ger en bra översikt över ert miljöarbete och gör det enklare att arbeta mot tydliga mål. Både företag och evenemang kan vara miljödiplomerade.

Bli en del av Fairtrade City Göteborgs företagsnätverk

Du som företagare kan bli en del av Fairtrade City Göteborgs företagsnätverk och tillsammans med andra engagera dig för rättvis handel och hållbar konsumtion. Här kan du läsa om företagsnätverket och hur du blir en del av det.

Kemikalier i varor

Här får du vägledning steg för steg hur ditt företag kommer igång med ett metodiskt kemikaliearbete och bidrar till en giftfri miljö.

Relaterad information

Ryggarna på fem personer som sitter på ett berg och ser ut över Göteborg.

Gothenburg Climate Partnership

Gothenburg Climate Partnership (GCP) är ett långsiktigt samarbete mellan näringslivet i Göteborgsregionen och Göteborgs Stad för att minska vår klimatpåverkan. I GCP kan vi uträtta saker som ett enskilt företag inte klarar själv, men som blir möjliga genom samverkan mellan näringsliv och offentliga aktörer. Läs mer här.

${loading}