Till sidans huvudinnehåll
En person vilar på en bänk på Stadsbiblioteket

Kultur

Här hittar du kulturaktiviteter, institutioner, upplevelser och evenemang i staden. Genom ett brett utbud av konst och kulturliv formas en attraktiv stad – av och för människor från hela världen.

I fokus

Uppleva och göra

Så blir våren på Göteborgs museer och konsthall

Ny säsong innebär hundratals nya aktiviteter på Göteborgs museer och konsthall. Det bjuds även på ny konst och utställningar. Här kommer ett axplock ur programmen.

Kulturhus

Här hittar du stadens kulturhus och kontaktuppgifter till dem.

Teatrar

Tycker du om att se scenkonst, kan du besöka någon av Göteborgs teatrar. Här kan du hitta de teatrar som finns i kommunal regi i Göteborg.

Musik- och dansscener

Scenkonsten kan visa upp många uttryck. Om du vill uppleva riktigt bra klassisk musik är det Göteborgs Symfoniker du ska lyssna på. Vill du se en musikal eller opera är det GöteborgsOperan du ska gå till.

Barn- och ungdomskultur

Alla barn och unga har rätt till konst och kultur. Därför satsar Göteborgs Stad på barn och ungdomar. Här får du som har ansvar för barn, eller själv är ung en överblick över stadens utbud av kulturaktiviteter för barn och unga.

Offentlig konst

Den offentliga konsten som vi alla har tillgång till är en del av vårt demokratiska samhälle. Du som göteborgare - oavsett vem du är och hur du lever - ska ha möjlighet att uppleva konst i din närmiljö.

Relaterat

Olika färger i vågor och en rund cirkel med texten Kulturskolan i.

Kulturskolan

Vill du göra något roligt och kreativt på din fritid? Kulturskolan finns för dig som är mellan 6 och 19 år och vi erbjuder en konstnärlig och pedagogisk verksamhet med många olika ämnen och kurser.

Kulturstöd

Är du verksam inom Göteborgs fria kulturliv? Då kan du söka ekonomiska stöd och få rådgivning från Göteborgs Stad.

Bild från konstkartan

Konstkartan Göteborg

Konstkartan samlar den offentliga utomhuskonsten i Göteborg. Där kan du läsa mer om verken och konstnärerna. Du kan också upptäcka konsten i olika stadsdelar genom att gå konstrundor.

${loading}