Kultur

Kulturskolan i Göteborg erbjuder frivillig undervisning i estetiska ämnen och är till för dig som är mellan 6 och 19 år gammal. På kulturskolans hemsida hittar du all information om kulturskolan. Här ansöker du också och ser vilka kurser som finns.

I Göteborg finns det gott om museer för dig som vill se konst, utforska havets djup eller göra en resa i tiden. Fri entré gäller för besökare under 25 år. För 60 kronor kan du gå in under hela dagen på museet där biljetten är köpt. Det finns även möjlighet att köpa en årsbiljett för 100 kronor och få tillgång till stadens kommunala museer.

I kulturhusen samlas olika slags aktiviteter och verksamheter. Det kan till exempel vara musik, skapande, motion och möten av olika slag.

Scenkonsten kan visa upp många uttryck. Om du vill uppleva riktigt bra klassisk musik är det Göteborgs Symfoniker du ska lyssna på. Vill du se en musikal eller opera är det GöteborgsOperan du ska gå till.

Tycker du om att se scenkonst, kan du besöka någon av Göteborgs teatrar. Utbudet på de olika scenerna är brett, så att du ska kunna hitta något som passar just dig, oavsett ålder och smak. Här kan du hitta kontaktinformation och annat om de teatrar som finns under kommunal regi i Göteborg.

Göteborgs Stad satsar på barnen och ungdomarna. För dig som har barn eller som själv är ung finns det massor av aktiviteter i staden.

Biblioteken har egen ingång på webbplatsen.

Du som är konstnär eller arrangör kan få stöd från Göteborgs Stad till dina projekt eller till din verksamhet . Det finns flera olika sorters stöd som du kan söka men framför allt är det verksamhet och projekt som riktar sig till en publik som kan få pengar från kulturnämnden