Så bokar du mötes- och festlokal

Föreningar, organisationer och privatpersoner kan hyra lokaler genom Göteborgs Stad för fest och möten.

Ny e-tjänst för att boka idrottsanläggningar och samlingslokaler

Göteborgs Stad byter just nu e-tjänst för att söka bidrag och stöd samt boka anläggningar och lokaler. Nu kan du söka tider, göra nya bokningsförfrågningar och avboka i den nya e-tjänsten .  

Konton och bokningar flyttade från bok.goteborg.se 

Nya e-tjänsten ersätter bok.goteborg.se. Befintliga konton och bokningar på bok.goteborg.se har flyttats med till den nya e-tjänsten. Du kan inte längre boka via bok.goteborg.se.

Nu kan du göra bokningsförfrågningar i nya e-tjänsten 

Från 14 oktober går det att söka tider, göra bokningsförfrågningar och avboka i den nya e-tjänsten, bokningochbidrag.goteborg.se.

Under en första period går det bara att göra bokningsförfrågningar och bara på enstaka tider. När vi säkerställt att alla bokningar och funktionaliteter är korrekta i det nya systemet blir det möjligt att hantera bokningsförfrågan även på återkommande tider och att göra direktbokningar

Få en kort introduktion i nya e-tjänsten

Om du vill få en övergripande bild av hur e-tjänsten fungerar finns en kort film som beskriver de viktigaste funktionerna och flikarna.


Så loggar du in och skapar ett konto

Du loggar in i e-tjänsten med e-legitimation, så som Bank-ID. När du loggar in första gången registreras du som användare automatiskt, men du måste komplettera dina kunduppgifter.

Även du som har ett konto på bok.goteborg.se loggar in med e-legitimation i den nya e-tjänsten. Du kan inte logga in med dina gamla inloggningsuppgifter. Dina kunduppgifter från bok.goteborg.se följer med, men du behöver se över att allt stämmer första gången du loggar in.

För dig som saknar e-legitimation finns möjlighet att ansöka om ett konto där du loggar in med användarnamn och lösenord.

Lathund: Komma igång i nya e-tjänsten för bokning och bidrag

Logga in i e-tjänst för bokning och bidrag

Om du representerar en förening 

I den nya e-tjänsten kan du vara inloggad både som privatperson och som föreningsrepresentant. Du loggar alltid in som privatperson, och byter sedan roll i systemet. Du byter användarroll genom att klicka på ditt namn längst upp på sidan och välja rätt roll.  Tänk på att alltid kontrollera så att du är inloggad med rätt roll. 

För att kunna söka bidrag eller boka en lokal för en förening måste du bli kopplad till din förening. Det gör kassör, administratör eller ordförande i din förening genom att söka upp dig i systemet. De behöver då ditt personnummer.

Information och regler

Vem får hyra lokal?

Du kan som förening, organisation eller privatperson hyra mötes- och festlokaler av Göteborgs Stad.

Vad får lokalerna användas till?

Typiska användningsområden är möten, utbildning, fest och inomhusaktiviteter som musik och dans. 

Idrotts- och föreningsförvaltningen har inte rollen att som myndighet bedöma vilka som hyr kommunens lokaler. Idrotts- och föreningsförvaltningen respekterar den grundlagsskyddande åsikts- och mötesfriheten och överlåter åt rättssystemet att hantera det som bryter mot lagen. Om ett möte mynnar ut i något som kan uppfattas som hets mot folkgrupp eller annan brottslig handling bör det prövas i domstol.

Innan du bokar

Hitta mötes- och festlokaler

Priser för mötes- och festlokaler

Bokningsregler för mötes- och festlokaler