Utflyktslekplatser

Utflyktslekplatserna är större lekplatser, där både barn och vuxna kan leka tillsammans. På vissa av lekplatserna finns det personal som håller i aktiviteter och kan svara på frågor. I Göteborg finns fem utflyktslekplatser; Plikta, Positivparken, Angeredsparken, Hisingsparken och Jubileumsparken.

Utflyktslekplatser

Här kan du läsa mer om Plikta i Slottsskogen, PositivparkenAngeredsparkenHisingsparken (fruktträdgården) och Hisingsparken (bondgården) samt Jubileumsparken. Välj utflyktslekplats i listan för att se öppettider, kontaktuppgifter och program.

 • Angeredsparken

  I Angeredsparken, mellan köpcentrat vid Angereds centrum och Angered Arena, hittar du Göteborgs tredje utflyktslekplats. Den har cirkustema, både vad gäller färg, form och lekredskap. I parken finns även grillplatser, bouleplan, sittplatser, grillplats, stora gräsmattor samt utegym och andra aktiviteter.

  Öppettider

  Lekplatsen är öppen dygnet runt, året runt. Vattenleken är igång 1 maj-30 september.

  Karta och kontakt

  Angeredsparken

 • Hisingsparken (fruktträdgården)

 • Hisingsparken (bondgården)

 • Jubileumsparkens utflyktslekplats

  Utflyktslekplatsen i Jubileumsparken öppnade i augusti 2022. Här kan du leka på och med ett tjugotal fantasifulla och färgglada lekskulpturer, ha picknick i de gröna gläntorna och på det stora däcket längs vattnet eller bara vara.

  Läs mer om Jubileumsparkens utflyktslekplats

 • Plikta, Slottsskogen

  Plikta i Slottsskogen är en av Göteborgs utflyktslekplatser. Här kan du klättra inne i och utanpå den stora trävalen. Det finns flera rutschkanor att välja på, bland annat en som är 25 meter lång. Gillar du att gunga finns det många valmöjligheter, klättra i klätternäten och träna på utegymen. På Plikta finns en öppen fritidsverksamhet för utomhusaktiviteter, som kallas Plikta parklek. De har personal på plats varje dag.

  Öppettider

  Lekplatsen är öppen att besöka dygnet runt. Parkleken är öppen varje dag kl 10-17, då finns personal på plats. Tid för aktiviteter måndag-fredag klockan 15–17. Under sommaren vecka 27– 33 finns aktiviteter för alla barn både förmiddag och eftermiddag.

  Karta och kontakt

  Plikta, Slottsskogen

  Program

  För aktuellt program, besök Slottsskogens webbplats.

 • Positivparken

  Lekplatsen ligger i Positivparken och är Göteborgs andra utflyktslekplats, efter Plikta i Slottsskogen. Lekplatsen är uppdelad på två platser i parken. Vid Frölunda kulturhus finns en parkourpark, studsmattor och musiklek och längre in i parken, mot Ruddalen och Frölundaskolan ligger bondgårdsleken för de lite mindre barnen.

  Här ligger också Positivet, en bemannad lekplats där personal finns på plats som håller i aktiviteter, lånar ut redskap och kan svara på frågor. Alla arrangemang och aktiviteter är kostnadsfria. Här kan du grilla på de öppna grillplatserna, låna toaletten. I närheten av Positivet finns beachvolleyplan, boulebana och fotbollsplan med gräsunderlag.

  Öppettider

  Lekplatsen är öppen dygnet runt.

  Karta och kontakt

  Positivparken