Bemannade lekplatser

På de bemannade lekplatserna finns personal som håller i aktiviteter för barnen. Det är också möjligt att till exempel låna lekredskap, gå inomhus för att värma sig, läsa böcker, gå på toaletten och värma barnmat.

Bemannade lekplatser

 • Actionparken

  Actionparken är en utomhusanläggning för skejt, BMX och inlines. Här finns personal från början av april till slutet på oktober. Under den tiden finns ett litet café, du kan låna skyddsutrustning och skateboards, personalen ordnar olika kurser och evenemang, som festivaler, tävlingar och workshops (skaparverkstad foto & film utställningar loppmarknader med mera).

  Öppettider

  Utomhusanläggningen är öppen dygnet runt. Personal finns på plats från början av april till slutet på oktober.

  Kontakt

  Actionparken

 • Bygglekplatsen

  Bygglekplatsen är en öppen kreativ verksamhet med utbildad personal. Här möts människor och skapar tillsammans. Här kommer du att finna mycket material för barnen att bygga med och lekredskap som vi själva har byggt. Träkojor, smycken, lådbilar... endast fantasin sätter gränserna.
  Verktyg, cyklar, bollar, utespel m.m. kommer finnas för utlåning på platsen. Alla är välkomna, gammal som ung.
  Mer info och öppettider hittar du i enhetskatalogen.

 • Hammarkullens parklek

  Hammarkullens parklek ligger vid lekplatsen Hammarparken och är en öppen fritidsverksamhet för barn i alla åldrar men särskilt de som är 0-9 år. Här kan föräldrar och barn låna leksaker för utomhuslek, använda skötrum och amningsrum och toaletter. Det finns mikrovågsugn för att värma barnmat. Du kan även läsa en bok, leka, måla, spela spel och pussla tillsammans med ditt barn.

  På eftermiddagarna ordnar personalen aktiviteter, beroende på vädret, som till exempel pyssel, sport, musik, spel och målning. Vill du grilla med din förskola/skola, fritidshem eller som förälder med barn, hör av dig dagen innan, så ordnar vi grill.

  Program

  I Göteborgs Stads kalendarium kan du läsa mer om vad som händer på Hammarkullens parklek.

  Öppettider

  Den röda stugan i Hammarparken är bemannad med personal måndag-fredag, klockan 9-16, samt lördagar 11-16. Lekplatsen är öppen dygnet runt.

  Kontakt

  Hammarparken

  www.facebook.com/hammarkullenparklek

 • Plikta parklek

  Plikta parklek är en öppen fritidsverksamhet för framförallt utomhusaktiviteter och ligger i anslutning till utflyktslekplatsen Plikta. Här kan du låna cyklar, spel och lekredskap. Personalen ordnar aktiviteter för barn och ungdomar i åldrarna 6-16 år. Personalen har inget omsorgsansvar för barnen, så som på exempelvis en förskola. Istället finns de på plats för att inspirera till lek och hålla i aktiviteterna på Plikta. I det röda huset på lekplatsen finns mikrovågsugn, skötbord och toaletter som alla besökare får lov att låna.

  Öppettider

  Lekplatsen är öppen att besöka dygnet runt. Parkleken är öppen varje dag klockan 10-17, då finns personal på plats. Tid för aktiviteter måndag-fredag, klockan 15-17.

  Kontakt

  Plikta, Slottsskogen

  Program

  För aktuellt program, besök Slottskogens webbplats.

 • Positivet i Positivparken

  Positivet är en öppen fritidsverksamhet som ligger i Positivparken, en av Göteborgs utflyktslekplatser. Personalen håller i aktiviteter, lånar ut redskap och kan svara på frågor. Alla arrangemang och aktiviteter är kostnadsfria. Här kan du grilla på de öppna grillplatserna, låna toaletten eller komma in i värmestugan med din medhavda matsäck. Det finns även kaffe, te, korv med mera att köpa på plats. I närheten av Positivet finns beahvolleyplan, boulebana och fotbollsplan med gräsunderlag.

  Öppettider

  Lekplatsen är öppen dygnet runt.

  Bemanning Positivet (värmestugan är öppen)

  Måndag-onsdag 9-17
  Torsdag: 9-20
  Lördag-söndag: 11-15

  Ändringar kan förekomma vid personalmöten, arbetsplatsträffar etc. Röda dagar och helgdagar är bemanningen stängd.

  Kontakt

  Telefon: 031-366 04 80 (telefontid vardagar 9-17)

  Positivparken, Positivet

  Positivets facebooksida kan du läsa mer om vad som händer på lekplatsen.

  Välkommen in i värmestugan

  Här kan du läsa bok i vår läshörna, låna mikrovågsugn, äta er medhavda fika eller lunch, dricka en kopp kaffe eller amma ditt barn i soffan. I Positivets entré finns torkskåp att tillgå. Skötbord finns numera på vår besökstoalett.

  Grillning

  Grillarna är tända måndag-fredag 13.30-16.30 samt lördag-söndag 11-15. Ibland tänder vi grillen tidigare beroende på väder och antal besökare. Ring till oss om ni undrar något kring detta. Om ni inte har egen medhavd korv kan ni köpa det av oss för en billig peng. Förutom vår ekologiska grillkorv så har vi även kyckling- och sojakorv.

  Information till förskola och skola

  Vill ni som förskola eller skola komma hit och grilla med era elever eller använda vår gräsplan för era aktiviteter så ring oss. Vi tänder i så fall en av grillarna åt er på önskad tid. Vi har även ett eldfat till utlåning. Detta är väldigt uppskattat då barnen kan samlas rund elden och grilla sin korv eller sitt pinnbröd på en pinne. Har ni andra önskemål så tveka inte att höra av er.

  Göteborgs största pärlplattor

  Välkommen till oss för att skåda våra två stora pärlplattor där den ena tavlan innehar ca 90 000 pärlor och den andra ca 80 000 pärlor. Barn i åldern 7 år och uppåt har hjälpt till att bygga pärlplattan.