Utomhusmotion

Det finns mycket att välja på i Göteborg för den som tycker om att röra på sig utomhus. Motionsspår, utegym och näridrottsplatser är bara några saker du har tillgång till.

Motionsspår

I Göteborg finns många motionsspår att välja mellan. Allt från ett kilometerlångt spår i Torslanda till 18 kilometersspåret i Skatås. Välj själv om du vill promenera eller springa.

Utegym och hinderbanor

Gillar du att träna utomhus? I Göteborg finns många utegym och ett par hinderbanor. Alla är välkomna att träna här och det kostar ingenting.

Skridskoåkning

I Göteborg finns olika alternativ för dig som vill åka skridskor. Du kan åka i ishallar, på naturisar eller utomhusbanor.

Skidåkning

När vädret tillåter finns det föreningar som anlägger skidspår som är öppna för alla.

Frisbeegolfbanor

Frisbeegolf (även kallat för discgolf) är en kul idrott och motionsform. Spelet liknar vanlig golf men spelarna använder en frisbeedisc som de kastar ett visst antal kast för att avsluta i en korg. Den som går runt banan på minst antal kast vinner.

Näridrottsplatser och platser för spontana aktiviteter

Det ska vara enkelt att ha en aktiv fritid. Därför finns det platser för spontan lek, motion och gemenskap i form av näridrottsplatser och aktivitetsytor i Göteborg. De är gratis, öppna dygnet runt och kräver ingen föranmälan.

Cykla i naturen

Du är välkommen att cykla i naturområden, men inte på vägar som är märkta som gång- eller ridvägar. Normalt får du också cykla på stigar och i terrängen. Vissa områden kan ha speciella bestämmelser, exempelvis naturreservat.

Ridvägar

I Göteborg finns ungefär 70 kilometer ridvägar. De flesta sträcker sig över ett stort område, vilket gör att du kan få en fin och sammanhängande ridtur på hästryggen.