Bibliotek

Det finns alltid ett bibliotek nära dig i Göteborg, digitalt och i din stadsdel. Du är välkommen till vilket du vill, oavsett var du bor. Det är alltid gratis och öppet för alla.

Här hittar du öppettider och adresser till biblioteken i Göteborg och till bibliotekens bokbussar. Du kan låna och lämna på alla bibliotek med samma bibliotekskort. Om du saknar något på ditt bibliotek kan du alltid beställa in från ett annat.

Biblioteken arrangerar vissa program som kan genomföras enligt Folkhälsomyndighetens råd och föreskrifter.

Har du en fråga? Få snabb och personlig service oavsett var du är! I bibliotekens chatt får du svar på frågor om till exempel dina reservationer, öppettider, bibliotekens digitala tjänster eller fejkade nyheter.

Ett meröppet bibliotek kan du besöka innan eller efter de vanliga öppettiderna. Då kan du bland annat reservera, hämta och lämna tillbaka dina lån utan att personal är på plats. För att bli en meröppetanvändare behöver du registrera dig och skriva på ett avtal.

Är du 65+? Vill du bli mer digital? Ring 031-365 85 15 så guidar vi dig kostnadsfritt i de digitala tjänster du behöver. Telefontid: mån-ons kl. 8:30-12. Här på webben finns tips, råd och inspiration - varför inte uppleva kultur digitalt.