Covid-19: Hjälp till som frivillig, volontär

Vill du göra en frivillig insats för en medmänniska under coronakrisen? Att vara volontär innebär att du gör en frivilliginsats för en medmänniska. Det kan till exempel handla om att hjälpa äldre att handla eller köpa receptfria läkemedel.

Uppdaterad: 9 april 2020 kl. 15.35

På grund av covid-19 råder Folkhälsomyndigheten alla över 70 år och andra riskgrupper att begränsa sina nära kontakter med andra. Det innebär bland annat att man så långt möjligt ska undvika folksamlingar som kan uppstå i till exempel en affär. Kontakta släktingar, bekanta och grannar som du tror är i riskgrupper och fråga om de behöver hjälp med något. Det kan till exempel handla om att hjälpa till med att handla eller köpa receptfria läkemedel.

Du kan också kontakta Röda korset som matchar dig med lämpligt uppdrag. Även du som behöver hjälp kan höra av dig till Röda Korset.

Vill du göra en frivillig insats?

Göteborgs Stad har ingått ett avtal med Svenska Röda Korset att samordna stadens volontärinsatser. Du som vill göra en frivillig insats kan kontakta Röda Korset så matchar de dig med lämpligt uppdrag. Behovet av spontanfrivilliga varierar hela tiden. Det är därför svårt att i förhand ge närmare besked om dina insatser kommer att behövas, eller exakt vad de kommer att innehålla. Du får inte betalt för din insats.

Besök Röda Korsets webbplats och fyll i formuläret så kan de matcha dig mot rätt uppdrag

Mer information

På Röda Korsets webbplats hittar du mer information:

Röda Korsets webbplats

Other languages

If you need translation in other languages, please use the button "Other languages" on top of this page.