Foto: Carina Eriksson

Västra Hisingens stadsdelsförvaltning

Västra Hisingen omfattar Biskopsgården och Torslanda. Förvaltningen erbjuder stöd och service till stadsdelens invånare. Förvaltningen arbetar också med bland annat som folkhälsa, miljö och stadsutveckling.

Aktuellt

 • Boka ett gratis försäljningsbord på Megaloppis Biskopsgården, den 4 maj i Sjumilahallen

  Publicerad 15 april 2019
  Välkommen till Megaloppis Biskopsgården med tema: Hållbarhet! Denna gången är Megaloppis Biskopsgården i Sjumilahallen. Nytt för i år är också att vi fokuserar på temat hållbarhet och därför har vi bjudit in olika aktörer som i samband med loppisen kommer att informera om hållbarhet ur olika perspektiv. Givetvis kommer det också finnas mat och fika till försäljning.
 • Trygg i Västra Hisingen: Så har vi uppfyllt vårt löfte

  Publicerad 10 april 2019
  Ett trettiotal personer har frihetsberövats. Sju trygghetsvärdar har tillsatts. Ett invånarråd har startat. 450 ungdomar har gått blåljusutbildning. Frigivna från fängelse erbjuds stöd i ny inslussgrupp. Det är några resultat av medborgarlöftet i Västra Hisingen. Trygg i Västra Hisingen är idag på Friskväderstorget, imorgon på Länsmanstorget och fredag på Vårväderstorget och berättar mer om resultatet. Varmt välkommen förbi från klockan 15.
 • Så ska vi utveckla Västra Hisingen 2019–2022

  Publicerad 24 mars 2019
  Nämnden i Västra Hisingen antog i februari 2019 stadsdelens nya lokala utvecklingsprogram (LUP). I programmet beskrivs stadsdelens nio primärområden med dess kvaliteter, behov och utmaningar. LUP är ett underlag, en kunskapsbas för stadsdelsförvaltning och stadsdelsnämnd och ett stöd för andra aktörer som har en roll i hur staden utvecklas. Programmet finns nu både i tryckt och i digital version.