Foto: Lo Birgersson

Västra Göteborgs stadsdelsförvaltning

Västra Göteborg är en välmående stadsdel, men har stora ojämlikheter mellan områdena. Vår vision är att hela stadsdelen ska fortsätta växa och samtidigt minska skillnaderna. Vi vill erbjuda medborgarna en livskraftig och hälsosam miljö att växa, bo, arbeta och åldras i.

Elevhälsans samtalsmottagning vänder sig till dig som har barn i åldrarna 6-13 år och som går på en skola i Askim-Frölunda-Högsbo eller Västra Göteborg. På samtalsmottagningen arbetar psykologer som träffar föräldrar och barn för att hjälpa dem att lättare hantera sin vardag i skolan och hemma. Mottagningen finns på Psykologenheten Väster.

På Hälsoäventyret Älgen/ Kalven vill vi ge eleverna en lustfylld upplevelse i en stimulerande miljö. Programmen ska ses som ett komplement till skolans undervisning och ge eleverna fördjupad kunskap om kropp och hälsa.

Dataskyddsförordningen (DSF) började gälla den 25 maj 2018 och är till för att förhindra att din personliga integritet kränks genom behandling av personuppgifter. Dina personuppgifter får bara behandlas om du har godkänt det eller om det finns stöd i dataskyddsförordningen eller annan lag.

Aktuellt

 • Dags att nominera till miljö- och folkhälsopriset 2019

  Publicerad 8 februari 2019
  Vem tycker du inspirerar och engagerar andra för en mänskligare och tryggare stadsdel? Det kan vara en person, ett företag, en organisation eller en förening. Den du nominerar ska på något sätt ha bidragit till att förbättra miljön och folkhälsan för boende och verksamma i Västra Göteborg. Nominera före den 15 april.
 • Allsång på Åkerhus träffpunkt drar deltagare från hela staden!

  Publicerad 6 februari 2019
  På Åkerhus träffpunkt i Västra Göteborg får deltagarna vara med och bestämma vilka aktiviteter som ska genomföras. Så när önskemålet om allsång stod på önskelistan startade äldrekonsulenterna Hilda Esping och Stina Ekwall projektet med allsångskören.
 • Storsatsning på familjer som fått sitt första barn

  Publicerad 27 november 2018
  Den här veckan börjar barnhälsovården och socialtjänsten tillsammans att erbjuda sex hembesök till familjer som har fått sitt första barn. Först ut är alla barn vid Närhälsan Opaltorget BVC i Västra Göteborg. Satsningen sker i prioriterade områden i Göteborg och baseras på hembesöksprogrammet som har gett goda resultat i Rinkeby.
 • Så behandlar staden dina personuppgifter

  Publicerad 24 maj 2018
  Dataskyddsförordningen, DSF (GDPR) är till för att förhindra att din personliga integritet kränks genom behandling av personuppgifter. Dina personuppgifter får bara behandlas om du har godkänt det eller om det finns stöd i dataskyddsförordningen, DSF eller annan lag.
 • Konst ska öka tryggheten i Tynnered

  Publicerad 20 oktober 2016
  Av 153 sökande i hela landet har Tynnered, med Tyrolens fritidsgård som bas, valts ut som en av 15 deltagare i det stora, nationella konstprojektet Konst händer.